ΑΘΗΝΑ
02:22
|
29.09.2024
Ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε στο Βουκουρέστι για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην υποχρεωτικότητα και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η διαδήλωση που έγινε χθες στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας ενάντια στα μέτρα περιορισμού και τον σχεδιαζόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών ενάντια στον Covid-19.

Υπολογίζεται πως πάνω απο 15000 ανθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Πανεπιστημίου και την Πλατεία της Νίκης, έξω από την έδρα της Κυβ΄έρνησης, αντιδρώντας μεταξύ άλλων στον αποκλεισμό των μη-εμβολιασμένων πολιτών αλλά και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν “Ελευθερίαχωρίς πιστοποιητικά” και “Να πέσει η κυβέρνηση”.

Τα νέα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του Covid-19 εφαρμόζονται εδώ και μια εβδομάδα στη γειτονική χώρα και περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από την εστίαση καθώς και την απαγόρευση της κυκλοφορίας τους τα σαββατοκύριακα.

Η Ρουμανία βρίσκεται στη δεύτερη χαμηλότερη θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ αναφορικά ε τα ποσοστά εμβολιασμού των πολιτών της. Λιγότεροι από το 28% του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Επιστήμονες μελετούν την περίπτωση ζώου με διάρκεια ζωής έως και 400 χρόνια

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα