ΑΘΗΝΑ
18:38
|
27.04.2024
Ο γιος του εκλιπόντος δικτάτορα των Φιλιππίνων ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου χρόνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γιος του εκλιπόντος δικτάτορα των Φιλιππίνων Φερντινάντο Μάρκος, Φερντινάντο Μάρκος ο νεότερος, ανακοίνωσε σήμερα (Τρίτη, 5/10) την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου χρόνου, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Σήμερα ανακοινώνω την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές τον Μάιο του 2022. Ενώστε τις δυνάμεις σας με τις δικές μου και θα επιτύχουμε», ανακοίνωσε ο 64χρονος Μάρκος ο νεότερος, πολιτικός γνωστός ως «Μπόνγκμπονγκ», σε ομιλία του που μεταδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος έχει διατελέσει επαρχιακός κυβερνήτης, βουλευτής στο Κογκρέσο και γερουσιαστής και ήταν ανεπιτυχώς υποψήφιος αντιπρόεδρος στις εκλογές του 2016 –μια ήττα την οποία πρόσβαλε στα δικαστήρια. Η αδελφή του, Ιμέε Μάρκος, είναι γερουσιαστής και η μητέρα τους, Ιμέλντα, πρώην βουλευτής στο Κογκρέσο.

O γιός του δικτάτορα –που εκτιμάται που καταχράστηκε δισεκατομμύρια δολάρια κρατικού πλούτου τα 16 χρόνια που βρισκόταν στην εξουσία και θεωρείται υπεύθυνος για χιλιάδες εκτελέσεις και βασανισμούς πολιτικών του αντιπ΄΄αλων– είναι ο 8ος υποψήφιος για την προεδρία ή την αντιπροεδρία ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών του Μαΐου του 2022.

Ο πρώην ηθοποιός και δήμαρχος της Μανίλας, ο Φρανσίσκο Ντομαγκόσο, επίσης γνωστός με το ψευδώνυμό του Ίσκο Μορένο καθώς και ο αστέρας της πυγμαχίας Μάνι Πακιάο, που μόλις αποσύρθηκε από τα ρινγκ, θα είναι επίσης υποψήφιοι για το ανώτατο αξίωμα.

Πηγές: CBS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα