ΑΘΗΝΑ
16:37
|
03.05.2024
Τον ολομέτωπο αγώνα κατά των ομοσπονδιών της εκπαιδευτικής κοινότητας που αντιδρούν στην αξιολόγηση συνεχίζει ακάθεκτη η υπουργός Παιδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον ολομέτωπο αγώνα κατά των ομοσπονδιών της εκπαιδευτικής κοινότητας που αντιδρούν στην αξιολόγηση συνεχίζει ακάθεκτη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η αγωγή της οποίας την περασμένη εβδομάδα έγινε εν μέρει δεκτή.

Σήμερα (Πέμπτη, 7/10), και καθώς οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, η υπουργός Παιδείας επανήλθε με έφεση και ζητά να γίνουν δεκτές όλες οι αξιώσεις της. Δηλαδή να αναγνωρισθεί ότι η απεργία είναι όχι μόνο «παράνομη» αλλά και «καταχρηστική», να απαγορευτεί η συνέχιση της απεργίας-αποχής, να επιβληθούν χρηματικές ποινές 10.000 σε κάθε μία από τις Ομοσπονδίες, να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί και να καταδικαστούν οι Ομοσπονδίες σε δικαστικά έξοδα.

Έτσι, ενώ η εκδίκαση της έφεσης των ομοσπονδιών είχε οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου 2022, μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ορίστηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης, η Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Για τη Δευτέρα (11/10) η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία. Καλούν σε συγκέντρωση στις 11:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Πηγές: Alfavita.gr, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα