ΑΘΗΝΑ
10:25
|
22.11.2024
Νέα ανάπλαση στην Πανεπιστημίου μετά τις ζαρντινιέρες και τις Ουασινγκτόνιες του Μεγάλου Περιπάτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα σχέδια ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Αθηναίων. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Δήμος ενημέρωσε ότι θα φυτευτούν: 83 νέοι μεγάλοι πλάτανοι – ύψους 9-10 μέτρων – μαζί με τα υφιστάμενα πλατάνια και τις ακακίες (συνολικά 167 δέντρα). Mέσω της διαπλάτυνσης των υφιστάμενων πεζοδρομίων, θα αποδοθούν στους πεζούς, 4.270 τ.μ. ενώ 2.260 τ.μ θα είναι οι χώροι πρασίνου (με μεγάλα παρτέρια με θάμνους και εποχικά φυτά). Το πεζοδρόμιο γίνεται πολυμορφικό εφόσον εξυπηρετεί πολλές δραστηριότητες.

Δημιουργούνται, επίσης σύμφωνα με τον Δ.Α., μίνι πάρκα, διάδρομοι τρεξίματος και κίνησης των ποδηλάτων, μικροί χώροι αναψυχής. Στις συμβολές της Πανεπιστημίου με τις κάθετες οδούς θα δημιουργηθούν ράμπες με ήπια κλίση, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι μετακινήσεις των πεζών, γονέων με καροτσάκια, ηλικιωμένων και ειδικότερα των ατόμων με προβλήματα κίνησης. Οι φιλικές διαβάσεις θα είναι 16 κατά μήκος του δρόμου, για πρόσθετη οδική ασφάλεια και απρόσκοπτη κίνηση κατά μήκος του δρόμου. Στην Πανεπιστημίου θα τοποθετηθούν 112 σύγχρονα φωτιστικά που καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια.

Τα έργα θα ξεκινήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στο τέλος του 2021 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης από 12 έως 15 μήνες.

“Οι μετρήσεις από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δείχνουν ότι κατά την διάρκεια της πιλοτικής φάσης, μειώθηκαν κατά 16% οι διελεύσεις των ΙΧ και αυξήθηκαν κατά 8% οι διελεύσεις των ταξί και των μοτοσυκλετών, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδρομής. Χαρακτηριστικά, τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2021 οι χρόνοι διαδρομής της Πανεπιστημίου ήταν κατά 30% μειωμένοι σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2020. Το μήνα Σεπτέμβριο, η αντίστοιχη μείωση ήταν 14%”, καταλήγει ο Δήμος Αθηναίων.

Εκατοντάδες ήταν τα σχόλια που άφησαν χρήστες του Facebook στην ανάρτηση της δημοτικής αρχής για τα νέα σχέδια ανάπλασης της Πανεπιστημίου και του Μεγάλου Περιπάτου.

Ενδεικτικά κάποια σχόλια:

“Αυτή πιθανότατα είναι ιδέα κάποιου ιδιωτικού γραφείου με ειδίκευση στην αρχιτεκτονική τοπίου. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την μελέτη. Επίσης, το νερό που χρειάζονται τα πλατάνια είναι όντως ένα θέμα. Τί λένε οι αρχιτέκτονες τοπίου λοιπόν;”

“83 Πλάτανοι ; ; ; Στην άνυδρη Αθήνα! Κάποτε φυτεύτηκαν υδροφιλες λεύκες και μετά από κάποια χρόνια, την εποχή της λειψυδρίας, αναγκάστηκε ο δήμος και τις ξήλωσε, αντικαθιστώντας με βραχυχίτωνες”.

“Τι κόλλημα έχετε φάει με την Πανεπιστήμιου, δεν καταλαβαίνω… Όλος ο υπόλοιπος Δήμος δηλαδή δεν χρειάζεται τίποτα; Όλα τα εκατομμύρια πρέπει να τα φάτε στην μοναδική οδό της Αθήνας που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα; Ή μάλλον να το διορθώσω: τώρα με τις σάπιες γλάστρες μες στη μέση, αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα: τα αυτοκίνητα και τα ΜΜΜ στριμώχνονται σε λιγότερες λωρίδες, ενώ ο δρόμος έγινε ιδιαίτερα αντιαισθητικός”.

“Πάλι θα πέσει η μάσα του αιώνα!”

“Και οι μετρήσεις για την αύξηση η μείωση της όποιας κίνησης, έγινε το 2020 – 2021 εν μέσω lockdown…. Πολύ αντικειμενικές…”.

“Έχει γίνει κάποια μελέτη τι επίπτωση μπορεί να έχει το ριζικό τους σύστημα σε υπόγειες υποδομές ύδρευσης, ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, αποχέτευσης, τηλεφώνου και ίντερνετ, ακόμα και στο μετρό;”

“Μακάρι να φυτευτούν τα δέντρα κυρίως κ να ολοκληρωθεί η ανάπλαση, όπως προβλέπει το σχέδιο…Φαντάζει απίστευτο πάντως!!”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σήμα κινδύνου για τα μεταναστευτικά παρυδάτια πουλιά

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οδηγίες για τις κάλπες της 24ης Νοεμβρίου

Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων: «Η αρχή του τέλους ξεκίνησε»

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Φιλαδέλφεια λόγω επίσκεψης του Πατριάρχη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα