ΑΘΗΝΑ
06:44
|
28.04.2024
Σε ηλικία 65 ετών έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία μόλις 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο ποιητής, ζωγράφος και διανοούμενος Γιώργος Κακουλίδης, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. 

Ο Γιώργος Κακουλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και σε νεαρή ηλικία ταξίδεψε με φορτηγά καράβια. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1979 με την ποιητική συλλογή “Λίμπερτυ”, η οποία αναφερόταν στα ταξίδια του στη θάλασσα.

Το 1994 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ποίησή του Κακουλίδη έχουν μελοποιήσει οι Θάνος Μικρούτσικος, Νίκος Κυπουργός, Τάσος Μελετόπουλος, Στάμος Σέμσης και ο Νίκος Σαραγούδας με τον Γιώργο Τρανταλίδη.

Ο Γιώργος Κακουλίδης ασχολήθηκε και με τη ζωγραφική, πραγματοποιώντας ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, ενώ ήταν συνεργάτης του “Ριζοσπάστη”. Συμπορεύθηκε με το ΚΚΕ και ως υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής, ενώ διετέλεσε μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Λογοτεχνίας για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ αποχαιρέτησε με ανακοίνωσή του μεγάλη θλίψη τον ποιητή και ζωγράφο, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύντροφό του Λητώ και σε όλους τους οικείους του. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως ο Γιώργος Κακουλίδης “ταυτίστηκε με την αγωνία του λαού, τους αγώνες της εργατικής τάξης, τον προλεταρικό διεθνισμό, την προοπτική για την επαναστατική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας”.

Πηγή: Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα