ΑΘΗΝΑ
17:00
|
27.04.2024
Αντιδράσεις προκαλούν οι αντικανονικές διαδικασίες και οι αντιφάσεις σε σχέση με την υποψηφιότητα διδακτορικού της Μαρίας Σπυράκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Φωτιές” έχει ανάψει στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ η υποψηφιότητα για το διδακτορικό της ευρωβουλευτή της Ν.Δ, Μαρίας Σπυράκη, έπειτα από τις διαμαρτυρίες ορισμένων καθηγητών που εκτιμούν πως δεν τηρήθηκαν οι προβλεόμενες διαδικασίες και το τυπικό για την υποψηφιότητα της.

Καθηγητές του τμήματος μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών τόνισαν πως η αντικανονική διαδικασία που ακολουθεί η υποψηφιότητα για το διδακτορικό της Σπυράκη πλήττει την αξιοπιστία του τμήματος μολονότι το τυπικό μέρος της διαδικασίας θα μπορούσε (όπως τονίζουν) να αποκατασταθεί πλήρως, αν γινόταν από την αρχή καθώς η ευρωβουλευτής διαθέτει τα τυπικά προσόντα για την υποψηφιότητα.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας επισημαίνεται πως στη Συνέλευση του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ με αριθμό 125/22-4-2021 διαπιστώνεται ότι:

  • Ενώ η Συνέλευση είχε εγκρίνει την προκήρυξη της θέσης την οποία κατέλαβε η Μ. Σπυράκη στο γνωστικό αντικείμενο Energy Risk Management (Διαχείριση Κινδύνων σε θέματα ενέργειας), αντ’ αυτής, η προκήρυξη αφορούσε το γνωστικό αντικείμενο Energy Economics (Οικονομικά της Ενέργειας).
  • Η τριμελής επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τη θέση δεν είχε συσταθεί με απόφαση της Συνέλευσης, όπως ο νόμος ορίζει και, επιπλέον, τα γνωστικά αντικείμενα των μελών της ήταν άσχετα με το αντικείμενο των Οικονομικών της Ενέργειας.

Το πρόβλημα είναι τέτοιο που στην ίδια Συνέλευση η πρόεδρος του τμήματος, Κυριακή Κοσμίδου φέρεται να δηλώνει στα μέλη του τμήματος ότι η Μαρία Σπυράκη προτίθεται να υποβάλει την παραίτησή της από τη θέση και την υποψηφιότητα. Η Συνέλευση, εκτιμώντας ότι η ακύρωση της σχετικής διαδικασίας στην οποία εμπλεκόταν πολιτικό πρόσωπο ήταν η δέουσα ενέργεια, δέχθηκε με ανακούφιση τη δήλωση της προέδρου. Μάλιστα, για τυπικούς λόγους, η Συνέλευση των καθηγητών του τμήματος δέχθηκε να γραφεί στα πρακτικά ότι οι παρατυπίες προέκυψαν «εκ παραδρομής».

Και ενώ τα μέλη της Συνέλευσης θεώρησαν τη δήλωση της προέδρου ως αληθινή και ανέμεναν την παραίτηση της Σπυράκη, για να κλείσει και τυπικά το θέμα, η συζήτηση δεν περιλήφθηκε ποτέ στα πρακτικά της 125ης Συνέλευσης και γι’ αυτό ένας αριθμός μελών της, στη Συνέλευση με αριθμό 132/29-6-2021, αρνήθηκε να επικυρώσει τα πρακτικά της 125ης.

Το μπέρδεμα έγινε μεγαλύτερο καθώς στη συνέχεια τα μέλη της Συνέλευσης ασκώντας πιέσεις στην πρόεδρο του τμήματος διαπίστωσαν πως η επιστολή παραίτηση της Μαρίας Σπυράκη στη γραμματεία του τμήματος δεν έφθασε ποτέ…γιατί η ευρωβουλευτής άλλαξε γνώμη και δεν παραιτείται!

Ως σήμερα πάντως “φως” στον ορίζοντα δεν υπάρχει. Η διαδικασία φαίνεται πως έχει κολλήσει με την μεν Σπυράκη να αρνείται να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σε σχέση με την υποψηφιότητα του διδακτορικού και την πρόεδρο του τμήματος Οικονμικών Επιστημών να διατεινεται πως η όλη διαδικασία ήταν “νόμιμη και έγινε με πλήρη διαφάνεια”….

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα