ΑΘΗΝΑ
20:56
|
27.04.2024
Ο πρωθυπουργός μιλά για κάποιον "τεχνολογικά εξελιγμένο κρατικό φορέα" και τα αυστραλέζικα Μέσα "δείχνουν" την Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγιναν τα συστήματα πληροφορικής της Αυστραλιανής κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον, ο οποίος έδωσε επείγουσα συνέντευξη Τύπου για να προειδοποιήσει τους πολίτες για την ύπαρξη κινδύνων στους οποίους είναι εκτεθειμένοι.

“Αυστραλιανοί οργανισμοί έχουν γίνει στόχος επίθεσης από “εξελιγμένο κρατικό φορέα” ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι “η ενέργεια αυτή πλήττει αυστραλιανούς οργανισμούς σε όλο το φάσμα των τομέων, σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης, της οικονομίας, των πολιτικών οργανισμών, των υπηρεσιών υγείας και άλλων διαχειριστών στρατηγικών υποδομών”.

Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες δήλωσε ότι τα προσωπικά δεδομένα των Αυστραλών δεν εθίγησαν και ότι πολλές από τις επιθέσεις αποσοβήθηκαν.

“Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για έναν τεχνολογικά εξελιγμένο κρατικό φορέα στον κυβερνοχώρο, λόγω της κλίμακας και της φύσης της στόχευσης”, τόνισε ο Σκοτ Μόρισον.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, ο ίδιος είχε κατηγορήσει την Κίνα για τη διαδικτυακή επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο κοινοβούλιο, όσο και στα πολιτικά κόμματα της χώρας.

Τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας φαίνεται να συμφωνούν με τον πρωθυπουργό καθώς κρίνουν ότι η λίστα των υπόπτων είναι περιορισμένη μεταξύ των κρατών που διαθέτουν την τεχνογνωσία για να πραγματοποιήσουν μία τέτοιου εύρους επίθεση.

Έτσι θεωρούν, εξαιρώντας τα δυτικά κράτη, πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει από την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Ισραήλ και τη Ρωσία.

Ωστόσο, οι υποψίες στρέφονται περισσότερο προς την Κίνα, η οποία επέβαλε τον Μάιο τιμωρητικούς δασμούς κατά ορισμένων αυστραλιανών εξαγωγών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα