ΑΘΗΝΑ
22:10
|
04.05.2024
Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας η διεξαγωγή του μαραθωνίου του Πεκίνου λόγω της νέας έξαρσης κρουσμάτων του νέου κορονοϊού. Ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Κίνας προειδοποίησε μάλιστα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Η Κίνα έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 133 νέα κρούσματα κορονοϊού σε 11 περιφέρειές της σε διάστημα μίας εβδομάδας και η πλειονότητα των μολύνσεων φέρεται να συνδέεται με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή “Δέλτα” του ιού. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο BBC πρόκειται για τη μεγαλύτερη έξαρση της νόσου Covid-19 στην Κίνα από τον περασμένο Αύγουστο.

Η ανησυχία των υγειονομικών αρχών είναι μεγάλη καθώς σε περίπου 100 ημέρες η Κίνα θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022.

Στο μεταξύ, η ηγεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι έχουν εμβολιαστεί τα τρία τέταρτα των 1,4 δισεκατομμυρίων πολιτών της. “Έχουν εμβολιαστεί πλήρως 1,068 δισεκατομμύρια Κινέζοι. Το 75,6% του πληθυσμού εκτιμάται ότι έχει ανοσία στον Covid-19 ,καθώς έχουν χορηγηθεί 2.245 δισεκατομμύρια δόσεις”,  δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας Μι Φενγκ. Ωστόσο, οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα ξεκινήσουν στις 4 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο, παραδέχτηκαν στις αρχές Οκτωβρίου ότι “αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση” λόγω της νόσου Covid-19.

Ο μαραθώνιος του Πεκίνου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1981 και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα. Παραδοσιακά ο μαραθώνιος του Πεκίνου έχει για αφετηρία την πλατεία Τιενανμέν και καταλήγει στο Ολυμπιακό Πάρκο της κινεζικής πρωτεύουσας. Περίπου 30.000 άνθρωποι αναμενόταν να συμμετάσχουν στον φετινό μαραθώνιο, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου.

Για αρκετούς μήνες, η Κίνα είχε μειώσει δραστικά τον αριθμό των κρουσμάτων, χάρη σε μια τεράστια εκστρατεία υποβολής του πληθυσμού σε τεστ, σε συνδυασμό με το αυστηρό κλείσιμο των συνόρων. 

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα