ΑΘΗΝΑ
17:34
|
28.04.2024
«Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο αλλά δεν θα εκφοβιστούμε και δεν θα δεχτούμε να παραβιαστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είμαστε ασφαλείς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γεωπολιτική απειλή», δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχοντας σε συζήτηση με τον Αμερικανό δημοσιογράφο και πρώην αρχισυντάκτη του CNN Business Emerging Markets Τζον Ντεφτέριος στο πλαίσιο της “Πρωτοβουλίας Επένδυσης για το Μέλλον” στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας που είναι γνωστό και σαν “Νταβός της Ερήμου¨”.

Ο Μητσοτάκης ερωτηθείς για τη συμπεριφορά της Τουρκίας προέβλεψε πως εν τέλει «θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η επιθετική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να την οδηγήσει πουθενά». Τόνισε με νόημα πως η Ελλάδα έχει δημιουργήσει “τις συμμαχίες” της και πως έχει χαράξει “τις γραμμές μας πολύ ξεκάθαρα”. Και πρόσθεσε:

«…και ελπίζω ότι κάποια στιγμή, η Τουρκία θα συνεργαστεί εποικοδομητικά μαζί μας για να επιλύσουμε το ένα βασικό ζήτημα που εκκρεμεί, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Αίγυπτο και την Ιταλία για τις θαλάσσιες ζώνες βάσει των διεθνών συνθηκών και συνέχισε: «Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο αλλά δεν θα εκφοβιστούμε και δεν θα δεχτούμε να παραβιαστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία και πως η κυβέρνησήτ ου διαθέτει “σχυρά επιχειρήματα” για να κερδίσει τις εκλογές και το 2023.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη στον ισραηλινό Τύπο

Αξίζει να αναφερθεί πως τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την Τουρκία σημείωσε με σχετικό ρεπορτάζ η ισραηλνή ηλεκτρονική εφημερίδα Times of Israel.

΄Στο ρεπορτάζ αυτό επισημαίνεται κυρίως η εκτίμηση του πρωθυπουργού στην ανάγκη για “σταμάτημα της επιθετικής στάσης” της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και η έναρξη συζητήσεων για τον καθορισμό ΑΟΖ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίγυπτος: Τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ μειώθηκαν κατά 50% εν μέσω εντάσεων

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα