ΑΘΗΝΑ
13:56
|
20.09.2024
Οι σύμβουλοι των προέδρων ΗΠΑ - Τουρκίας έθεσαν επί τάπητος ορισμένα από τα πιο βασικά θέματα στις τεταμένες διμερείς σχέσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρόπους αποκλιμάκωσης της έντασης που σιγοβράζει στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας αναζήτησαν το απόγευμα στη δι΄άρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν, και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο αξιωματούχοι φαίνεται,κατά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, πως συζήτησαν μία ευρεία γκάμα θεμάτων,όπως το πώς θα επιλύσουν τις διαφωνίες τους, υπό το βάρος των πρόσφατων τουρκικών απειλών για απέλαση του Αμερικανού και άλλων πρεσβευτών Δυτικών χωρών.

Turkey, US security advisers hold first talks since Biden inauguration

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν μίλησε με τον σύμβουλο του Ερντογάν, τον Ιμπραχίμ Καλίν, για θέματα όπως είναι το Αφγανιστάν, το Μεσανατολικό, ο νότιος Καύκασος και η ανατολική Μεσόγειος, ενώ συζήτησαν και την διμερή αμυντική σχέση. Συμφώνησαν, κατά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, πως είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος για την επίλυση των διαφορών και «τη διατήρηση εποικοδομητικών διμερών δεσμών».

Θα γίνει η συνάντηση Μπάιντεν-Εερντογάν;

Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν πως κατά την επικοινωνία των δύο αξιωματούχων συζητήθηκε και το θέμα μίας συνάντησης ανάμεσα στους προέδρου αμφοτέρων χωρών καθώς φαίνεται πως δεν θα γίνει η συνάντηση που είχε αρχικώς ανακοινωθεί στο περιθώριο της συνόδου του G20 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Ρώμη.

Δεν αποκλείεται ωστόσο μία συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Ερντογάν στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στη Γλασκόβη της Σκωτίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα