ΑΘΗΝΑ
00:40
|
28.04.2024
Με ψήφισμά τους στον ΟΗΕ προτείνουν άρση της απαγόρευσης εξαγωγών αγαλμάτων, θαλασσινών, κλωστουφαντουργικών προϊόντων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ψήφισμά τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Κίνα και Ρωσία προσπαθούν να επαναφέρουν το ζήτημα της άρσης των κυρώσεων που έχει επιβάλλει ο οργανισμός στη Βόρεια Κορέα. Ανάλογο ψήφιμα είχαν προτείνει το 2019, που περιελάμβανε την άρση απαγόρευσης των εξαγωγών αγαλμάτων, θαλασινών ειδών διατροφής και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από την Πιόνγιανγκ. Επιπλέον, στο νέο ψήφισμα συμπεριλαμβάνεται και η άρση του ανώτατου ορίου στις εισαγωγές διυλισμένου πετρελαίου που κάνει η Β. Κορέα.

Σε σχέδιο ψηφίσματος που μπόρεσε να γίνει γνωστό στο Πρακτορείο Reuters, Κίνα και Ρωσία ζητούν από το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας να άρει τις συγκεκριμένες κυρώσεις “με απώτερο στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού” στο απομονωμένο ασιατικό κράτος.

Το ψήφισμα θα περιλάμβανει επίσης και άλλα μέτρα που προτάθηκαν από τις δύο χώρες πριν από δυο χρόνια. Μεταξύ αυτών είναι η άρση των απαγορεύσεων για τους Βορεοκορεάτες που εργάζονται στο εξωτερικό καθώς και η εξαίρεση από τις κυρώσεις όλων των μεγάλων έργων οδοποιίας και σιδηροδρόμων που έχουν ήδη συμφωνηθεί από τη Βόρεια και Νότια Κορέα στο πλαίσιο αμοιβαίας συνεργασίας.

Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει διεθνείς κυρώσεις από το 2006, εξαιτίας των προγραμμάτων κατασκευής πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων.

ΠΗΓΗ: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα