ΑΘΗΝΑ
05:24
|
05.10.2024
Τη μεγάλη ενόχλησή του για την στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της συνάντησης των G20.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη μεγάλη ενόχλησή του για τη στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, o Tούρκος πρόεδρος διεμήνυσε στους Μπάιντεν και Μακρόν ότι η στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη κοντά στα ελληνοτουρικά σύνορα “ενοχλεί σοβαρά” την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στη Ρώμη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πώληση των F-16. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι συζήτησε το ζήτημα των F-16 με τον Τζο Μπάιντεν διευκρινίζοντας ότι “δεν υπήρχε κάποια αρνητική προσέγγιση στο θέμα”.

Όσον αφορά την απόφασή του να μην παραστεί στην COP26 στη Γλασκώβη, δήλωσε, σύμφωνα με το Anadolu, πως αυτό έγινε καθώς η Βρετανία δεν ανταποκρίθηκε σε όσα ζήτησε η Τουρκία και αυτό δεν αφορά μόνο το θέμα της ασφάλειας αλλά και τη φήμη της χώρας.

To πρακτορείο αναφέρει επίσης πως Τουρκία και ΗΠΑ συμφώνησαν να επικεντρωθούν “πιο έντονα” στις οικονομικές σχέσεις και έκαναν λόγο επίσης για συνεργασία σε Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: AME-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Κικίλιας λέει πως αντιμετωπίστηκαν όλες οι φωτιές στην Ηλεία

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Ομιλία Χαμενεΐ στην Τεχεράνη: «Ο μαρτυρικός θάνατος του Νασράλα θα ενισχύσει τη δύναμή μας»

Κάσες με κρασιά από την έρημο Νεγκέβ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έγκριση εξαγωγής βομβών στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα