ΑΘΗΝΑ
05:47
|
28.04.2024
“Καμπανάκι” για την εξάπλωση της Covid-19, ειδικά στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, έκρουσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Καμπανάκι” για την εξάπλωση της Covid-19, ειδικά στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, έκρουσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Η καθηγήτρια τόνισε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 60% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς και ότι το ποσοστό θετικότητας έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Ειδικότερα, από 1,09 σε 1,96 την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε.

Όπως έκανε γνωστό, συνολικά στην επικράτεια υπάρχουν πάνω από 35.000 ενεργά κρούσματα και ότι περίπου 3.000 άτομα νοσηλεύονται με κορονοϊό.

Επίσης, σημείωσε ότι καταγράφεται αύξηση 35% των εισαγωγών στα νοσοκομεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η κ. Παπαευαγγέλου παρατήρησε ότι καταγράφεται αύξηση της μετάδοσης του ιού πλέον και σε εργασιακούς χώρους, όχι όμως αύξηση στα σχολεία που λειτουργούν εδώ και δύο μήνες. Επίσης, ανέφερε ότι παρατηρείται σταθερότητα του ποσοστού νέων κρουσμάτων στους γονείς των μαθητών, καθώς και ότι ένα μήνα μετά την επιστροφή των φοιτητών στην δια ζώσης εκπαίδευση, δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών. Σημείωσε, μάλιστα, ότι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας μόλις 8 τμήματα είναι κλειστά.

Η καθηγήτρια έστειλε, τέλος, για άλλη μια φορά μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού. Αφού τόνισε ότι χάσαμε την ευκαιρία να αυξήσουμε σημαντικά την εμβολιαστική κάλυψη μετά την επιστροφή μας απ’ τις διακοπές, ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρο πως σε μια περιοχή με πολλά κρούσματα και εμβολιαστική κάλυψη κάποιοι εμβολιασμένοι θα κολλήσουν και ενδεχομένως να χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Ειδική αναφορά έκανε στις εγκύους, μετά και τον χαμό 38χρονης γυναίκας στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός των εγκύων είναι “ασφαλής, αποτελεσματικός και απαραίτητος”. Ακόμα, υπενθύμισε ότι υπέρ του εμβολιασμού των εγκύων έχουν ταχθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα