ΑΘΗΝΑ
18:34
|
27.04.2024
Αύριο Σάββατο η κινητοποίηση – Ζητούν συλλογικές συμβάσεις και ανάκληση απόλυσης συνδικαλιστή στη Λάρισα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργαζόμενοι στην Praktiker Hellas θα πραγματοποιήσουν αύριο Σάββατο (6/11) 24ωρη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, αλλά και την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή στη Λάρισα. 

Η απόφαση για την πανελλαδική κινητοποίηση ελήφθη κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της 3ης Οκτωβρίου 2021 του σωματείου εργαζομένων στην Praktiker Hellas. Κατά τη συνέλευση αποφασίστηκε επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα της απεργίας στις 11:00 στο παράρτημα του Praktiker στον Ταύρο, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους και κατοχύρωση όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων στην εν λόγω επιχείρηση. Επίσης, απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης του εργαζομένου και συνδικαλιστή Γραμματέα του Παραρτήματος Λάρισας, ο οποίος απολύθηκε γιατί δεν αποδέχτηκε τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων σύμβασής του. Το σωματείο απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης, ώστε η απεργία τους να έχει μαζικότητα.

“Να δυναμώσει ο αγώνας μας για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου συνδικαλιστή. Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας στα σχέδια της εργοδοσίας που έχει εξαπολύσει άγρια επίθεση στα δικαιώματά μας. Καλούμε κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση μας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουμε”, αναφέρει το σωματείο σε σχετική ανακοίνωσή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα