ΑΘΗΝΑ
17:55
|
27.04.2024
Kαι νέα αθέτηση πληρωμής υποχρεώσεων από κινεζική εταιρεία real estate κλυδωνίζει τις αγορές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Kaisa Group Holdings και τριών εκ των μονάδων της, μία ημέρα αφότου μια θυγατρική της δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους εγχώριους (Κινέζους) επενδυτές της, με την κρίση χρέους στην αγορά ακινήτων της χώρας, να πλήττει και άλλες επιχειρήσεις.

Η κατασκευαστική εταιρεία κατοικιών Kaisa με έδρα τη Σένζεν, η οποία έχει εγγυηθεί το προϊόν διαχείρισης πλούτου, αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου πιέσεις ρευστότητας εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών στην αγορά κατοικίας και των υποβαθμίσεων της αξιολόγησης.

Η Kaisa και η μονάδα της Kaisa Prosperity, ανέφεραν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών τους ανεστάλη εν αναμονή δημοσιοποίησης “εσωτερικών πληροφοριών”, χωρίς να δίνουν περισσότερες πληροφορίες.

Το Reuters τον προηγούμενο μήνα ανέφερε ότι η Kaisa ψάχνει αγοραστές για τη μονάδα διαχείρισης ακινήτων, Kaisa Prosperity, και δύο οικιστικών τοποθεσιών στο Χονγκ Κονγκ, Άθως προσπαθεί να ανταποκριθεί στις αποπληρωμές χρέους.

Τα προβλήματα της Kaisa έρχονται εν μέσω ανησυχιών για τη διεύρυνση της κρίσης ρευστότητας στην κινεζική αγορά ακινήτων, με μια σειρά αθέτησης πληρωμών σε διεθνείς επενδυτές, υποβαθμίσεις αξιολογήσεων και πωλήσεις μετοχών και ομολόγων της εταιρείας στις προηγούμενες εβδομάδες.

Η Kaisa έχει τις περισσότερες υποχρεώσεις αποπληρωμής χρέους στο επόμενο έτος από οποιαδήποτε κινεζική εταιρεία του κλάδου, μετά από την Evergrande, οι υποχρεώσεις της οποίας διαμορφώνονται στα 300 δισ. δολάρια.

Την Πέμπτη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μονάδα της δεν αντεπεξήλθε στις υποχρεώσεις της για ένα προϊόν διαχείρισης πλούτου (WMP), προσθέτοντας ότι αντλεί κεφάλαια για να χαλαρώσει τις πιέσεις, παίρνοντας μέτρα όπως την επίσπευση των πωλήσεων assets.

Η Kaisa σχεδιάσει να πουλήσει 18% από τα assets της στην Σένζεν, κυρίως λιανικά και εμπορικά ακίνητα, συνολικής αξίας 81,8 δισ. Γουάν (12,78 δισ. δολαρίων) μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή του το Reuters.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για να αποπληρώσουν προϊόντα διαχείρισης πλούτου. Η κατασκευαστική εταιρεία έχει επίσης 95 αστικά projects ανανέωσης στη Σένζεν αξίας 614 δισ. Γουάν, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του κεφαλαίου της.

Η μετοχή της Kaisa στο Χονγκ Κονγκ, υποχώρησε την Πέμπτη σε ιστορικό χαμηλό, υψηλότερα του 15%.

Η Kaisa έχει τίτλους που λήγουν (σε επενδυτές εξωτερικού) στυς επόμενους 12 μήνες, αξίες 3,2 δισ. Δολαρίων, με την επόμενη πληρωμή των 400 εκατ. Ευρώ να είναι προγραμματισμένη για τις 7 Δεκεμβρίου.

Επίσης, έχει πληρωμές κουπονιών αξίας 59 εκατ. Δολαρίων, στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα