ΑΘΗΝΑ
12:09
|
09.06.2026
Οχτώ καμήλες κι ένα λάμα το έσκασαν από τσίρκο και βόλταραν χθες βράδυ στα νότια της Μαδρίτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ βακτριανής ράτσας καμήλες και ένα λάμα απέδρασαν από τσίρκο και εντοπίστηκαν από αστυνομικούς τα ξημερώματα να περιφέρονται στους δρόμους της περιοχή Καραμπανσέλ, στη νότια Μαδρίτη. 

Το “Quiros Circus”, κοντά στο οποίο βρέθηκαν τα ζώα κάνει λόγο για σαμποτάζ και επιρρίπτει ευθύνες, χωρίς αποδείξεις, σε ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων. 

Ο υπεύθυνος του τσίρκου, Μάτι Μιουνόθ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ασφαλή επιστροφή των ζώων και συμπλήρωσε ότι το τσίρκο κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων, όκαθώς διαπιστώθηκε πως είχε κοπεί ο ηλεκτρικός φράχτης γύρω από το σημείο στο οποίο φυλάσσονται τα ζώα.

“Ευτυχώς τα ζώα είναι καλά στην υγεία τους”, σημείωσε ο διευθυντής του τσίρκου “Quiros Circus”.

Οι βακτριανές καμήλες ( Camelus bactrianus ) έχουν δύο εξογκώματα-καμπούρες με καταγωγή από τις στέπες της κεντρικής και ανατολικής Ασίας. Πρόκειται για εξημερωμένο είδος καμηλών, του οποίου ο πληθυσμός έχει συρρικνωθεί ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια.    

 Πηγή: BBC News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βολιβία: Βίαιη καταστολή των διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Πας

Νέοι κίνδυνοι για την υγεία των Ευρωπαίων σε μια ραγδαία εξελισσόμενη αγορά ναρκωτικών

Φρένο από Εφετείο των ΗΠΑ στις εκτελέσεις με άζωτο

Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας με αίτημα μαζικούς διορισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα