ΑΘΗΝΑ
04:48
|
28.04.2024
Τι είναι και τι κάνει το νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου “Scorpius” που παρουσιάστηκε από την ισραηλινή βιομηχανία αεροδιαστημικής τεχνολογίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να στοχεύσει ταυτόχρονα πολλαπλές απειλές, σε διαφορετικές συχνότητες και από διαφορετικές κατευθύνσεις, με τη χρήση ειδικών ακτινών.

Τα ολοκαίνουργια οπλικά συστήματα “Scorpius”, τα οποία ανέπτυξε και παρουσίασε η ισραηλινή βιομηχανία αεροδιαστημικής τεχνολογίας (IAI), είναι εξοπλισμένα για την αντιμετώπιση απειλών από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), πλοία, πυραύλους, συστήματα επικοινωνιών, ραντάρ τεχνολογίας χαμηλής πιθανότητας υποκλοπής κ.ά.. Δεν εκτοξεύουν πυραύλους, δεν χρησιμοποιούν σφαίρες, αλλά ενεργοποιούν δέσμες στενής εστίασης που εμποδίζουν διάφορα εχθρικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ, αισθητήρων, εξοπλισμού πλοήγησης και επικοινωνιών δεδομένων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “DefenceReview.gr” αποστολή του “Scorpius” είναι η προσβολή των ηλεκτρονικών συστημάτων του εχθρού στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Το σύστημα είναι διαθέσιμο σε διαφορετικές εκδόσεις, για χρήση από τις χερσαίες, τις ναυτικές και τις αεροπορικές δυνάμεις.

“Η υπεράσπιση της χρήσης του ηλεκτρομαγνητικού τομέα για τις δυνάμεις μας, αφαιρώντας παράλληλα αυτή τη δυνατότητα από τον εχθρό, είναι υψίστης σημασίας για το Ισραήλ. Αυτό το πεδίο είναι απολύτως κρίσιμο για την επιτυχία στον σύγχρονο πόλεμο”, δήλωσε ο Αντί Ντούλμπεργκ, επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της IAI. “Η νέα τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από τους ταλαντούχους μηχανικούς της IAI, έρχεται να καλύψει την κλίμακα του ηλεκτρονικού πολέμου, παρέχοντας πρωτοποριακές δυνατότητες στον κόσμο για τη χώρα”, πρόσθεσε.

Προς το παρόν το Ισραήλ έχει αναπτύξει τέσσερις εκδοχές του συστήματος “Scorpius”. Υπάρχει η ναυτική έκδοση “Scorpius-N” για την αντιμετώπιση ναυτικών και αεροπορικών απειλών. Η χερσαία “Scorpius-SP” προσαρμοσμένη σε ένα ατρακτίδιο, το οποίο χρησιμοποιείται από αεροσκάφη για την αυτοπροστασία τους. Το επίσης προσαρμοσμένο σε ατρακτίδιο αεροσκαφών “Scorpius-SJ” για χρήση κατά ηλεκτρονικών επιθέσεων και το εκπαιδευτικό  “Scorpius-T”.

Η παρουσίαση των νέων σύγχρονων οπλικών συστημάτων έγινε μια εβδομάδα αφότου η ισραηλινή στρατιωτική μηχανή εκτόξευσε στο βόρειο τμήμα της χώρας ένα γιγαντιαίο μπαλόνι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο σύστημα ανίχνευσης πυραύλων και αεροσκαφών για να αυξήσει περαιτέρω τις δυνατότητες αεράμυνας του εβραϊκού κράτους.

Οι ακριβείς προδιαγραφές του αεροσκάφους, το οποίο ονομάστηκε “Sky Dew”, δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Τα ραντάρ του λέγεται ότι μπορούν να ανιχνεύσουν εισερχόμενους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, πυραύλους τύπου-κρουζ και drones. Το σύστημα αναπτύχθηκε από κοινού από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πληροφορίες από RT News, DefenceReview.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα