ΑΘΗΝΑ
08:34
|
28.04.2024
Τα μέλη συμμορίας απειλούσαν τους αλλοδαπούς και τους προκαλούσαν σωματικές βλάβες αποσκοπώντας σε χρήματα ώστε να τους ελευθερώσουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι επτά αλλοδαποί που κρατούνταν από μέλη συμμορίας χωρίς τη θέλησή τους κοντά σε δασική περιοχή κοντά στον οικισμό Νυμφόπετρα, κατάφεραν να απελευθερωθούν ύστερα από αστυνομική επιχήρηση στην οποία προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του αντίστοιχου τμήματος στη Μυγδονία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση χθες, “ Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, συνελήφθησαν τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αλλοδαποί, ηλικίας 22, 20 και 28 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της “εγκληματικής Οργάνωσης”, της “αρπαγής”, της “σωματικής βλάβης” και της “παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας”.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα λειτουργούσε με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα, ενώ κάποια από τα μέλη του, αναλάμβανουν να κρατούν παρά τη θέλησή τους άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ ταυτόχρονα τα απειλούσαν και τους προκαλούσαν σωματικές βλάβες, απαιτώντας χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Από την αστυνομία έχουν κατασχεθεί ένα ξύλο-κοντάρι, δύο μαχαίρια, μεταλλικό καλέμι, δύο τετράδια με σημειώσεις και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγώνων για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Ο καιρός σήμερα: Λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα