ΑΘΗΝΑ
15:10
|
27.04.2024
Η ταινία «Forbidden to See Us Scream in Tehran» διηγείται την ιστορία αυτών των γυναικών και των κινδύνων που αψηφούν για την τρέλα τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επισήμως η δυτική ποπ μουσική είναι απαγορευμένη στο Ιράν από το 1979, το έτος της Ισλαμικής  Επανάστασης. Ωστόσο, εδώ και πολλά χρόνια , ιδίως η Τεχεράνη, ακούει παίζει και λατρεύει τη χέβι μέταλ μουσική σε υπόγειες αίθουσες συναυλιών και κλαμπ.

Παρά τον κίνδυνο να βρεθεί ενώπιον της θεοκρατικής δικαιοσύνης, της επιβολής ποινών φυλάκισης και άλλων τιμωρητικών μέτρων, η σκηνή του χέβι μέταλ στο Ιράν ανθεί και έχει πολλούς φίλους. Ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα αυτής της underground σκηνής είναι γυναίκες.

Επισήμως οι γυναίκες απαγορεύεται να τραγουδούν δημοσίως παρά μόνο εάν είναι μέλη γυναικείων χορωδιακών συνόλων. Μια νέα ταινία μικρού μήκους, παραγωγής 2020, με τον τίτλο «Forbidden to See Us Scream in Tehran» (σ.σ. Απαγορεύεται να Βλέπετε τις Κραυγές μας στην Τεχεράνη) διηγείται τους κινδύνους που αψηφούν οι γυναίκες της χέβι μέταλ στην πρωτεύουσα του Ιράν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας σε σκηνοθεσία του Φαρμπόντ Αρντεμπίλι:

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα