ΑΘΗΝΑ
19:54
|
28.04.2024

Ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ έπλευσε κοντά στις ακτές της Βενεζουέλας, αλλά έξω από τα χωρικά της ύδατα, ασκώντας σύμφωνα με την αμερικανική […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ έπλευσε κοντά στις ακτές της Βενεζουέλας, αλλά έξω από τα χωρικά της ύδατα, ασκώντας σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Το Αμερικανικό Ναυτικό δήλωσε πως ήταν μία κίνηση ρουτίνας και ανάλογες συμβαίνουν σε όλα τα μήκη και πλάτη των θαλασσών. Ωστόσο μία μέρα νωρίτερα ένα ιρανικό εμπορικό πλοίο είχε φτάσει στη Βενεζουέλα μεταφέροντας τρόφιμα, αψηφώντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Επιπλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον Απρίλιο είχε διατάξει την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας στην Καραϊβική, μετά την εκτόξευση κατηγοριών ότι η Βενεζουέλα διευκολύνει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Επίσης η τακτική αποστολή καυσίμων στη Βενεζουέλα από το Ιράν έχει προκαλέσει την έντονη αμερικανική αντίδραση, με τις ΗΠΑ να απειλούν με συνέπειες όποιον διευκολύνει τον εφοδιασμό του Καράκας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα