ΑΘΗΝΑ
06:58
|
04.05.2024
Το 59% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση στη Βρετανία απαντά πως τα γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε το σωστό και να ενώσουμε ξανά τα Γλυπτά του Παρθενώνα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή βρετανική δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η θέση των Γλυπτών είναι στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση από την YouGov και μεταξύ 7.717 ερωτηθέντων στη Μεγάλη Βρετανία το 59% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα, και μόλις το 18% επιθυμεί να παραμείνουν στη Βρετανία, ενώ το 22% δεν απάντησε στο ερώτημα.

Η επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα είναι η επικρατούσα άποψη σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες των ερωτηθέντων, δηλαδή ανά φύλο, πολιτικές πεποιθήσεις, ηλικία και κοινωνική τάξη.

Ενδεικτικά, το 49% των ψηφοφόρων του Συντηρητικού Κόμματος απαντά «Ελλάδα» στο ερώτημα έναντι 28% που απαντά «Βρετανία». Τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του Εργατικού Κόμματος είναι 73% έναντι 11%.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η επιστροφή των Γλυπτών θα ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.«Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου είναι ισχυρή. Ας την ενισχύσουμε περαιτέρω. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το σωστό και να ενώσουμε ξανά τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα. Μία κίνηση που υποστηρίζεται από τον βρετανικό λαό», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα