ΑΘΗΝΑ
03:04
|
28.04.2024
Σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία διεκδικούν την άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών, επείγουσες προσλήψεις και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις φωνές τους ενώνουν, σήμερα, σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία και εργατικά σωματεία, συμμετέχοντας στην Παναττική Ημέρα Δράσης για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Σωματεία εργαζομένων στο Θριάσιο και στο Αττικόν και φορείς της Δυτικής Αθήνας διοργανώνουν κινητοποίηση, σήμερα το μεσημέρι στη 1 μ.μ., στις πύλες της 2ης ΥΠΕ, απαιτώντας τη στελέχωση και την επαναλειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», ενώ το απόγευμα (6 μ.μ.) θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις και σε ιδιωτικές μονάδες υγείας: στο «Μετροπόλιταν» του Πειραιά και του Χολαργού, στην «Ευρωκλινική» στους Αμπελοκήπους, στο «Υγεία» και στο «Μητέρα» στο Μαρούσι.

Τα σωματεία διεκδικούν την άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, επείγουσες προσλήψεις και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, τη στελέχωση και επαναλειτουργία κλειστών νοσοκομείων και την ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων. Απαιτούν, ακόμη, άμεσα και δωρεάν μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού.

Στις κινητοποιήσεις καλούν, μεταξύ άλλων, τα Σωματείο Εργαζομένων των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και ΚΑΤ, η ΕΛΜΕ Πειραιά, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ναυτεργατικά Σωματεία, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής και η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

ΠΗΓΗ: ΕΦ. ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα