ΑΘΗΝΑ
20:24
|
27.04.2024
Οφείλεις να γνωρίζεις τις πραγματικότητες και να επιλέγεις τα όπλα, υπογράμμισε ο Ν. Αναστασιάδης.
ΠτΔ – Διάγγελμα Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες, κατά το οποίο ανακοινώνει τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της οικονομίας. // PoR – Address Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades,.addresses the public announcing the new measures to support the employees and the economy.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από την στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ” δήλωσε σε δραματικό τόνο ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι τα μόνα όπλα που χρησιμοποιεί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αυτά που αντλεί από τον χώρο της διπλωματίας.

“Και δεν είναι μια νότα απαισιοδοξίας ή παράδοσης, το αντίθετο” διευκρίνισε, καθώς “οφείλεις να γνωρίζεις τις πραγματικότητες για να επιλέγεις τα όπλα” τόνισε, αναφερόμενος στις γεωπολιτικές απειλές της Τουρκίας και την κατάσταση που επικρατεί στην ΝΑ Μεσόγειο.

Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι “η παρουσία του κ. Μπορέλ δεν είναι παρά η επιβεβαίωση ότι προβληματίζονται οι Ευρωπαίοι εταίροι πώς και με ποιον τρόπο είναι δυνατόν να ενεργήσουν προς αποφυγή μιας ανεπιθύμητης κρίσης σε περιοχή μάλιστα που καθορίζεται και ως σύνορα της ΕΕ”.

Όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού, τόνισε πως καταλυτικό στοιχείο είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και ότι αυτό επιτυγχάνεται όταν η μικρότερη αριθμητικά κοινότητα δεν προσπαθεί να επιβληθεί στην μεγαλύτερη. «…Όταν η λύση ή οι πρόνοιες της λύσης θα δίνουν ένα λειτουργικό κράτος και δεν θα δημιουργούν την αγωνία ότι την επομένη θα καταρρεύσει. Είναι ο χρόνος που λέμε, αλλά γιατί περνά ο χρόνος; Γιατί απλούστατα προηγούνται ή τίθενται ως προϋπόθεση οι αξιώσεις της Τουρκίας, όχι των Τ/κ και αυτό είναι το πλέον επιβαρυντικό», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα