ΑΘΗΝΑ
16:59
|
28.04.2024
Σύμφωνα με επιστολή προς το περιοδικό The Lancet, η μαζική διάθεση των εμβολίων απέτυχε να σταματήσει τη μετάδοση του Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με επιστολή του μέλους του Υγιεινής και Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Greifswald, Γκίντερ Καμπφ, προς την ομάδα σύνταξης της κορυφαίας διεθνούς ιατρικής επιθεώρησης The Lancet, η μαζική διάθεση των εμβολίων απέτυχε να σταματήσει τη μετάδοση του Covid, με κάποια νέα δεδομένα να δείχνουν ότι ο επιπολασμός του ιού αυξάνεται σε άτομα που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Σύμφωνα με την επιστολή, ερευνητές που εξέτασαν νέες λοιμώξεις στη Γερμανία διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των κρουσμάτων μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω έχει αυξηθεί από 16,9% τον Ιούλιο σε 58,9% τον Οκτώβριο.

Προσφέροντας μια σαφή εκτίμηση ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα γίνονται όλο και περισσότερο η πηγή μετάδοσης του κορονοϊού, ο επιστολέας εντόπισε μια παρόμοια κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε όλη τη Βρετανία, ο αριθμός των οικιακών επαφών που εκτέθηκαν σε μη εμβολιασμένα κρούσματα (23%) ήταν ελαφρώς χαμηλότερος από τον αριθμό που εκτέθηκαν σε εμβολιασμένα άτομα (25%).

Σε διάστημα τριών εβδομάδων στη Βρετανία, αναφέρθηκαν 100 περιπτώσεις Covid μεταξύ ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω. Από αυτές τις λοιμώξεις, το 89,7% των ανθρώπων ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το 3,4% ήταν ανεμβολίαστοι.

Ακόμη πιο ανησυχητικό, σύμφωνα με την έρευνα του Γκίντερ Καμπφ, είναι γεγονός πως στο Ισραήλ, μία διασπορά που μόλυνε πολλούς εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και ασθενείς, καθώς και μέλη της οικογένειάς τους, προήλθε από έναν πλήρως εμβολιασμένο ασθενή του νοσοκομείου.

Ενδεικτικό για όσα καταγράφονται στο εν λόγω πόνημα είναι και ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) χαρακτηρίζει επί του παρόντος τέσσερις από τις πέντε περιοχές στις ΗΠΑ με το υψηλότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων ατόμων ως κομητείες υψηλής μετάδοσης.

Ο κ. Καμπφ προειδοποιεί ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων πρέπει να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο που εξακολουθούν να ενέχουν τα εμβολιασμένα άτομα.

Η επιστολή που δημοσιεύτηκε στο The Lancet εμφανίζεται καθώς οι χώρες συζητούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του Covid-19 για να βοηθήσουν στην προστασία των πολιτών από την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και μια πιθανή αναζωπύρωση του αριθμού των κρουσμάτων. Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα στην ΕΕ που εφήρμοσε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του Covid, απειλώντας με μηνιαίο πρόστιμο όλα τα άτομα άνω των 60 ετών που δεν κάνουν το εμβόλιο.

Πηγές: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα