ΑΘΗΝΑ
18:38
|
30.04.2024
Την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας να σταματήσει την πολιτική μείωσης των επιτοκίων δανεισμού ανακοίνωσε ο επικεφαλής της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας να σταματήσει την πολιτική μείωσης των επιτοκίων δανεισμού μετά τη νέα μείωση στην οποία θα προχωρήσει εντός του Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο επικεφαλής της, Σαχάπ Καβτζιόγλου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Τούρκος κεντρικός τραπεζίτης, ο οποίος τοποθετήθηκε στην ηγεσία της Τράπεζας από τον πρόεδρο Ερντογάν τον περασμένο Μάρτιο, τόνισε πως η επιθετική πολιτική που ακολουθεί η Κεντρική Τράπεζα της χώρας θα σταματήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας απομακρύνθηκε από την θέση του, γεγονός που πολλοί αναλυτές θεωρούν πως οφείλεται στην διαφωνία του με τον Τούρκο πρόεδρο αναφορικά με την στάση της Κεντρικής Τράπεζας στο ζήτημα της μείωσης των επιτοκίων, την στιγμή που η λίρα σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στην ισοτιμία της με το δολάριο.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Αυξήθηκε και άλλο το 2023 η κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Δεκαπλάσια κέρδη για την Samsung έφερε η άνοδος στις τιμές των τσιπ μνήμης

Πώς θα κινηθούν οι συγκοινωνίες την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα