ΑΘΗΝΑ
22:41
|
27.04.2024

O θάνατος ενός πατέρα και του γιού του, από βασανιστήρια στα χέρια της αστυνομίας, όπως υποστηρίζουν οι δικοί τους, ξεσήκωσε κύματα διαμαρτυρίας στην Ινδία. Η […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O θάνατος ενός πατέρα και του γιού του, από βασανιστήρια στα χέρια της αστυνομίας, όπως υποστηρίζουν οι δικοί τους, ξεσήκωσε κύματα διαμαρτυρίας στην Ινδία. Η περίπτωση τους έφερε και πάλι στο προσκήνιο την αστυνομική βία στην Ινδία, όπου σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το 2017 και το 2018, 3.146 άνθρωποι πέθαναν σε αστυνομικά τμήματα στην Ινδία. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, η αστυνομία υποστήριξε ότι οι θάνατοι οφείλονταν σε αυτοκτονίες.

Ο 58χρονος Τζ.Τζαγιαράτζ και ο Μπένικς Ιμανουέλ, ηλικίας 31 ετών, συνελήφθησαν στις 19 Ιουνίου στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού  κατηγορούμενοι ότι άφησαν ανοικτό το κατάστημά τους μετά το προκαθορισμένο από τις αρχές ωράριο λειτουργίας, στο πλαίσιο της καραντίνας ενάντια στην πανδημία του νέου κορωνοϊού. Κατέληξαν λίγες ημέρες μετά την σύλληψη τους σε νοσοκομείο, από εσωτερική αιμορραγία λόγω βασανιστηρίων όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς τους.  Η είδηση αυτή ξεσήκωσε διαμαρτυρίες σε όλη την Ινδία, παραλληλίζοντας τους συγκεκριμένους θανάτους με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.  Οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ο θάνατος των δύο ανδρών στη μικρή πόλη Σατανκούλαμ προκάλεσε κύμα διαμαρτυρίας στο κρατίδιο, με τους εμπόρους να προκηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Τετάρτη.

«Οι ένοχοι δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι», έγραψε χθες σε μήνυμά της στο Twitter η πρωταγωνίστρια του Μπόλιγουντ Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας. «Ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως έγινε για τον Τζορτζ Φλόιντ», είπε από την πλευρά της η ηθοποιός Κρίστλ Ντισούζα. Ο δικηγόρος και ακτιβιστής Τζίγκνες Μεβάνι έγραψε ότι οι «Τζορτζ Φλόιντ της Ινδίας είναι πολύ περισσότεροι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα