ΑΘΗΝΑ
07:07
|
28.04.2024
Αναρωτιέται ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης με αφορμή την έφοδο μπράβων στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ηθοποιός, Χάρης Τζωρτζάκης έχει τοποθετηθεί για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα είτε μέσω social media, είτε με συνεντεύξεις του. Έχει μιλήσει πολλάκις για τις γυναικοκτονίες, το κίνημα me too, την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και άλλα επίκαιρα ζητήματα και έχει ισχυρή παρουσία στον δημόσιο διάλογο.

Αυτή τη φορά, σχολίασε την απίστευτη τραμπούκικη επίθεση στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, στη σκηνή του θεάτρου “Τζένη Καρέζη” ενώ θυμήθηκε και διηγήθηκε μία αντίστοιχη ιστορία από το παρελθόν, που αποδεικνύει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Πριν από μερικά χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να κατέβει από το Εθνικό Θέατρο η παράσταση «Ισορροπία του Nash» επειδή στην παράσταση ακουγόταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού. Η παράσταση λογοκρίθηκε και ο τότε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, διορισμένος από το ΣΥΡΙΖΑ σημειωτέον, υπέκυψε στις πιέσεις και κατέβασε την παράσταση.

Χθες βράδυ επί πρωθυπουργίας πλέον Κυριάκου Μητσοτάκη εντεταλμένοι τραμπούκοι εισέβαλαν στο θέατρο που παίζεται η παράσταση του ηθοποιού-κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου και διέκοψαν την παράσταση αρνούμενοι τη σάτιρα του καλλιτέχνη για γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία της χώρας.

Και τα δυο περιστατικά αποτελούν καταφανή παραβίαση της ελευθερίας του λόγου. Η πραγματική κατάλυση όμως κάθε έννοιας ελευθερίας και κράτους δικαίου ξέρετε ποια είναι;

Ότι εγώ φοβάμαι να γράψω το όνομα του επιχειρηματία. Πραγματικά φοβάμαι. Και ποιο πολίτευμα στηρίζεται πάνω στο φόβο των πολιτών;

Σσσσσσσς..πιο σιγά, μας ακούνε….».

Πηγή: www.rosa.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα