ΑΘΗΝΑ
05:18
|
25.09.2024
Η 60χρονη Κάθριν Μ. Ράσελ, ήταν ως σήμερα σύμβουλος του Μπάιντεν και διευθύντρια του γραφείου προσωπικού του Λευκού Οίκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε απόψε την Αμερικανίδα Κάθριν Μ. Ράσελ, στενή συνεργάτιδα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, στη θέση της διευθύντριας του Ταμείου του ΟΗΕ για τα Παιδιά (UNICEF).

¨Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς, η Ράσελ θα διαδεχθεί τη συμπατριώτισσά της Ενριέτα Φορ η οποία παραιτήθηκε τον Ιούλιο.

Εικόνα

Η 60χρονη Κάθριν Μ. Ράσελ, ήταν ως σήμερα σύμβουλος του Μπάιντεν και διευθύντρια του γραφείου προσωπικού του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν χαιρέτισε «τις ηγετικές ικανότητες, την εμπειρία, τη σοφία και την ενσυναίσθηση» της συνεργάτιδάς του, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Η Ράσελ στο παρελθόν είχε εργαστεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Είχε βρεθεί ξανά σε θέση ευθύνης στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Η Φορ υπέβαλε την παραίτησή της τον Ιούλιο αλλά συμφώνησε να παραμείνει στη θέση μέχρι τον διορισμό αντικαταστάτη της. Κατά παράδοση, οι εκτελεστικοί διευθυντές του Ταμείου είναι Αμερικανοί, από την ίδρυσή του, το 1946.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση κοντά στο Ταρτούς της Συρίας

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Ξεκίνησε το ντιμπέιτ με τους υποψήφιους για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (video)

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Ζητά την άμεση αναχώρηση των Ελλήνων από τον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα