ΑΘΗΝΑ
10:40
|
30.04.2024
Παρά την αύξηση οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 52 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξημένες κατά 18.000 ήταν οι νέες αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας τα μέσα Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, φτάνοντας συνολικά τις 206.000 νέες αιτήσεις, όμως με δεδομένες τις ενισχυμένες προσωρινές προσλήψεις λόγω εορταστικής περιόδου, ο αριθμός δεν φαίνεται να είναι αντιπροσωπευτικός. 

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Marketwatch, παρά την αύξηση οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας είναι σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Πριν από δύο εβδομάδες έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 52 ετών. Όπως αναφέρεται οι επιχειρήσεις προσπαθούν να αποφύγουν τις απολύσεις εξαιτίας της «έλλειψης» που παρατηρείται στην αγορά εργασίας που κάνουν δύσκολη υπόθεση την κάλυψη κενών θέσεων.

Παρά την αύξηση στις νέες αιτήσεις, ο αριθμός των ήδη υπάρχοντων ανέργων που λαμβάνουν επιδόματα μειώθηκε κατά 154.000 και έφτασε το 1,85 εκατομμύριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Έχουν επιστρέψει στο προ πανδημικό επίπεδο.

Οι επιχειρήσεις δείχνουν να θέλουν να προσλάβουν προσωπικό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες. Μάλιστα, για να διατηρήσουν το προσωπικό τους και να προσελκύσουν νέο έχουν αρχίσει να προσφέρουν μεγαλύτερες αποδοχές και παροχές. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στόχος των Χούθι το ελληνόκτητο φορτηγό Cyclades

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Επιστροφή πινακίδων ενόψει Πάσχα

Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα