ΑΘΗΝΑ
13:23
|
29.09.2024
Ελεύθερα άλλα 12 μέλη της ιεραποστολής της οργάνωσης Christian Aid Ministries στην Αϊτή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα οι τελευταίοι 12 Αμερικανοί ιεραπόστολοι και συγγενείς τους από την ομάδα 17 μελών ιεραποστολής στην Αϊτή που είχαν απηχθεί προ μηνών από τη συμμορία 400 Mawozo με βασικό όρο την καταβολή λύτρων ύψους εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αϊτινής αστυνομίας, Γκάρι Ντεροζιέρ επιβεβαίωσε την απελευθέρωση των 12 ομήρων αποφεύγοντα να ανακοινωσει περισσότερα στοιχεία και κυρίως να ξεκαθαρίσει εάν και ποιες από τις απαιτήσεις των απαγωγέων ικανοποιήθηκαν.

Πέντε μέλη της ιεραποστολής Christian Aid Ministries, που είχαν αιχμαλωτιστεί, αφέθηκαν ελεύθερα τον Νοέμβριο και στις αρχές Δεκεμβρίου.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Christian Aid Ministries εξέφρασε ικανοποίηση θεωρώντας πως εισακούστηκαν οι προσευχές, παρότι στην Αϊτή βρίσκονταν τους τελευταίους μήνες πράκτορες και διαπραγματευτές του FBI προκειμένου να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στις 16 Οκτωβρίου 17 μέλη της ομάδας απήχθησαν αφού είχαν επισκεφθεί ένα ορφανοτροφείο στα δυτικά προάστια του Πορτ-ο-Πρενς, της πρωτεύουσας της Αϊτής. Μεταξύ των ομήρων ήταν και πέντε παιδιά ηλικίας 8 μηνών, 3, 6, 13 και 15 ετών.

Η συμμορία «400 μαβόζο» που τους κρατούσε ζητούσε να της καταβληθούν λύτρα ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για τον κάθε όμηρο, απειλώντας σε αντίθετη περίπτωση να τους εκτελέσουν.

Τον Απρίλιο η ίδια συμμορία είχε απαγάγει για 20 μέρες άλλα 10 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Γάλλοι ιερείς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Ροζενά Κορινθίας

Η Αυστρία ψηφίζει σε αμφίρροπες εκλογές με την ακροδεξιά να διεκδικεί ιστορική νίκη

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 53 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ελίν

Έκλεισαν τα σχολεία στο Νεπάλ μετά τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων από τις πλημμύρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα