ΑΘΗΝΑ
15:11
|
28.04.2024
Ο Πούτιν εκτιμά πως η συνεργασία τους θα συμβάλει στην προστασία των δικαιωμάτων των Χριστιανών και των συμφερόντων για την διατήρηση του δια-θρησκευτικού διαλόγου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια και εγκωμιαστικούς χαρακτηρισμούς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε σήμερα στον Πάπα Φραγκίσκο ευχετήρια επιστολή με αφορμή τα γενέθλια του τελευταίου σήμερα, 17 Δεκεμβρίου.

«Αφιερώσατε όλη σας τη ζωή για να προωθήσετε υψηλό φρόνημα και ηθικές αξίες. Έχετε συνεισφέρει ανεκτίμητα στην ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία, ενισχύοντας τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Βατικανού» τονίζει μεταξύ άλλων σε ευχετήρια επιστολή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Aναφορά στην προστασία των δικαιωμάτων των Χριστιανών

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρεται στις «πολλές ευχάριστες αναμνήσεις των συναντήσεών μας» και των μεταξύ τους «εποικοδομητικών και σημαντικών συνομιλιών». Εκτιμά πως η συνεργασία τους θα συμβάλει στην προστασία των δικαιωμάτων των Χριστιανών και των συμφερόντων για την διατήρηση του δια-θρησκευτικού διαλόγου.

O Πούτιν αξιοποίησε τέλος την αφορμή των 200 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου Ρώσου λογοτέχνη Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι για να χαρίσει στον Πάπα Φραγκίσκο για τα γενέθλιά του πορτρέτο του σπουδαίου συγγραφέα και διανοητή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα