ΑΘΗΝΑ
23:26
|
24.09.2024
Ιστορικό χαμηλό για τον Γάλλο πρόεδρο. Κέρδη για Πεκρές και Μελανσόν, ντέρμπι Ζεμούρ-Λεπέν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιστορικό χαμηλό για τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, σε τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών κοινής γνώμης Cluster 17, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου του 2022.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή, 17/12) ο 44χρονος ηγέτης συγκεντρώνει το 22% των προτιμήσεων, μια σημαντική μετατόπιση αν αναλογιστεί κανείς πως τα ποσοστά του κυμαίνονταν σταθερά το τελευταίο διάστημα πέριξ του 25%.

Αύξηση δύο μονάδων καταγράφει η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών Βαλερί Πεκρές, συγκεντρώνοντας το 18% των προτιμήσεων των ερωτώμενων. Ντέρμπι για τους δύο υποψηφίους της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν και Ερίκ Ζεμούρ που ισοβαθμούν με 15% αμφότεροι.

Πέμπτος στις προτιμήσεις ο ηγέτης της αριστερής «Ανυπότακτης Γαλλίας», Ζαν-Λυκ Μελανσόν, με 13%, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από τις έως τώρα καταγραφές που τον ήθελαν να «φλερτάρει» με το 10%.

Η δημοσκοπική πτώση του Μακρόν εκτιμάται πως συνδέεται με την πρόσφατη παρουσία του σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς την περασμένη Τετάρτη (15/12), με τις δύο συνεντεύξεις του να συγκεντρώνουν ασυνήθιστα μικρή τηλεθέαση (μόλις 9% του πληθυσμού είδε μια εκ των δύο), γεγονός που θεωρήθηκε από πολιτικούς αναλυτές και αντιπάλους του Γάλλου προέδρου ως αποδοκιμασία της μεγαλομανίας του.

Υπενθυμίζεται πως οι γαλλικές προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, με τον πρώτο να λαμβάνει χώρα την Κυριακή 10 Απριλίου και τον δεύτερο την 24η του ίδιου μήνα.

Πηγές: Europe Elects, Express

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση κοντά στο Ταρτούς της Συρίας

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Ξεκίνησε το ντιμπέιτ με τους υποψήφιους για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (video)

Δημοσκόπηση CNN: Ένας πόντος διαφορά για Κάμαλα-Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα