ΑΘΗΝΑ
10:39
|
22.09.2024
Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ, η πενθήμερη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Κράτους για το 2022

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης. Θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία η οποία αποτελεί και άτυπη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και από το μεσημέρι, και μετά, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής του δύναμης, ενώ θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες στη συζήτηση τον λόγο έλαβαν σχεδόν 200 βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά και 36 υπουργοί και υφυπουργοί, με προεξάρχοντες τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο.

Την συζήτηση μονοπώλησαν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας μετά και τη δημοσιοποίηση της έρευνας των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα, η ενεργειακή κρίση και οι ανατιμήσεις, θέματα που αναμένεται να βρεθούν και στο επίκεντρο της μονομαχίας Μητσοτάκη – Τσίπρα σήμερα, με τον πρωθυπουργό -σύμφωνα με πληροφορίες- να ανακοινώνει δέσμη παρεμβάσεων για την ανακούφιση των ευάλωτων νοικοκυριών από τις συνέπειες των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο γραφείο του Al Jazeera στη Δυτική Όχθη

Ο Παπαϊωάννου, το «Ποντίκι», η προδομένη μεταπολίτευση και ο ιστορικός αναθεωρητισμός

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα