ΑΘΗΝΑ
01:37
|
28.04.2024
«Πίσω από κλειστές πόρτες, οι Πρυτάνεις και η Υπουργός συνεδριάζουν για εμάς χωρίς εμάς» .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απροκάλυπτα, για να διαλύσουν την παράσταση διαμαρτυρίας των Φοιτητικών Συλλόγων, χθες, τελευταία μέρα της 98ης Συνόδου των Πρυτάνεων στο Λαύριο, καταγγέλλουν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα που πήραν μέρος στην κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν:

«Για ακόμα μια φορά είδαμε πως το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. ήθελαν να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στους φοιτητές αλλά και ευρύτερο κόσμο που προσέγγιζε την πόλη του Λαυρίου. Από πολύ νωρίς το πρωί, οι δυνάμεις καταστολής, ΟΠΚΕ και δυνάμεις της ασφάλειας απέκλειαν στους φοιτητές την είσοδο σε ολόκληρη την περιοχή του Λαυρίου, επεδίωκαν να κάνουν ελέγχους σε πεζούς και οχήματα, αντιμετωπίζοντας σαν εγκληματίες τους φοιτητές που με τους συλλόγους τους ήθελαν να προσεγγίσουν την περιοχή. 

Μετά από τον πρώτο αποκλεισμό, ακολούθησε δεύτερος αποκλεισμός για τους φοιτητές με διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες της αστυνομίας να έχουν φράξει το δρόμο. Ακόμα και στα υψώματα ήταν τοποθετημένες δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η στάση της αστυνομίας ήταν τουλάχιστον προκλητική! Η κινητοποίηση των φοιτητών δέχτηκε άγρια καταστολή με χημικά και ξύλο. Έτσι υποδέχτηκε το Υπουργείο ΥΠΑΙΘ τους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν από Αθήνα και επαρχία να μεταφέρουν στη Σύνοδο τα αιτήματα των συλλόγων τους, με ωμή βία!».

Επισημαίνουν ακόμα ότι «οι δυνάμεις καταστολής έφτασαν μέχρι το σημείο να επιχειρήσουν να αρπάξουν και να συλλάβουν φοιτητή συνδικαλιστή που βρισκόταν στην κινητοποίηση.» 

«Ωστόσο, η μοναδική απάντηση που παίρνουμε από τους Πρυτάνεις και το Υπουργείο είναι η καταστολή και η πλήρης άρνηση να ακουστούν τα αιτήματά μας! Απέναντί τους οι φοιτητές δε βρίσκουν άλλη ανταπόκριση παρά μόνο τις κλούβες και τις επιθέσεις των ΜΑΤ. Ακόμα και σήμερα, όπου βάσει εξαγγελιών επρόκειτο να συζητηθεί νέο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση, το Υπουργείο επιλέγει την επίθεση στους φοιτητές, ενώ πίσω από κλειστές πόρτες, οι Πρυτάνεις και η Υπουργός θα συνεδριάζουν για εμάς χωρίς εμάς!» καταλήγει η ανακοίνωση

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα