ΑΘΗΝΑ
23:30
|
24.09.2024
Σταθερά πρώτος ο Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα και με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών κοινής γνώμης Elabe.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σταθερά πρώτος ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα και με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών κοινής γνώμης Elabe, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου του 2022.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη, 21/12) ο Γάλλο πρόεδρο συγκεντρώνει το 26% των προτιμήσεων, αυξάνοντας το ποσοστό του κατά τρείς ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας.

Δεύτερη έρχεται η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών Βαλερί Πεκρές, που συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 17%, καταγράφοντας μείωση τριών μονάδων, και σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν με 16%, η οποία νιώθει «καυτή» την ανάσα του ομοιδεάτη της Ερικ Ζεμούρ.

Πέμπτος στις προτιμήσεις ο ηγέτης της αριστερής «Ανυπότακτης Γαλλίας», Ζαν-Λυκ Μελανσόν, με 11%, ποσοστό που επιβεβαιώνει την ανοδική του πορεία το τελευταίο διάστημα.

Δέον να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της ίδιας δημοσκόπησης η Πεκρές εμφανίζεται ως η μοναδική υποψήφια που μπορεί να μετατρέψει σε πραγματικό «θρίλερ» τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αφού στο ερώτημα ποιόν επιλέγουν μεταξύ του 44χρονου νυν ηγέτη της Γαλλίας και της πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Φιγιόν, το προβάδισμα του Μακρόν έναντι της Πεκρές είναι ισχνό (51-49%) και στα όρια του στατιστικού λάθους.

Της σημερινής δημοσκόπησης είχε προηγηθεί προ λίγων ημερών ανάλογη μέτρηση της εταιρίας Cluster 17, η οποία έφερνε τον Μακρόν να συγκεντρώνει το 22% των προτιμήσεων, μια σημαντική μετατόπιση αν αναλογιστεί κανείς πως τα ποσοστά του κυμαίνονταν σταθερά το τελευταίο διάστημα πέριξ του 25%.

Υπενθυμίζεται πως οι γαλλικές προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, με τον πρώτο να λαμβάνει χώρα την Κυριακή 10 Απριλίου και τον δεύτερο την 24η του ίδιου μήνα.

Πηγές: Europe Elects, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση κοντά στο Ταρτούς της Συρίας

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Ξεκίνησε το ντιμπέιτ με τους υποψήφιους για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (video)

Δημοσκόπηση CNN: Ένας πόντος διαφορά για Κάμαλα-Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα