ΑΘΗΝΑ
12:25
|
28.04.2024
Η γερμανική ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης ανάγκασε την Eutelsat 9B να ακυρώσει τη μετάδοση του καναλιού RT DE.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ευρωπαϊκή δορυφορική εταιρεία Eutelsat 9В αφαίρεσε το 24ωρο γερμανόφωνο κανάλι του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Russian Today (RT DE) από την πλατφόρμα της υπό την πίεση του Βερολίνου. Το RT χαρακτήρισε την κίνηση παράνομη, και εκτός των ρυθμίσεων της ίδιας της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης MABB (Medienanstalt Berlin-Brandenburg) ανάγκασε την Eutelsat 9B να ακυρώσει τη μετάδοση του καναλιού RT DE με έδρα τη Μόσχα σήμερα Τετάρτη.

Η Υπηρεσία Τύπου του RT σημείωσε : «Δεν ενδείκνυται η γερμανική ρυθμιστική αρχή, MABB, να παραβιάζει και να αγνοεί την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τη Διασυνοριακή Τηλεόραση, στην οποία η ίδια υπόκειται, αναγκάζοντας έτσι την Eutelsat να αφαιρέσει το RT DE από τον μεταφορέα αποκλειστικά και μόνο λόγω των αβάσιμων και πραγματικά εσφαλμένων ισχυρισμών του γερμανικού ρυθμιστή».

Και πρόσθεσε, αναφορικά με τη νομική διάσταση του ζητήματος: ««Πιστεύουμε ότι αυτό ισοδυναμεί με παράνομη πίεση και είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθούμε από τα δικαστήρια. Θα αναζητήσουμε όλα τα δυνατά ένδικα μέσα κατά της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής και το κοινό μας μπορεί να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό μας σε πολλές πλατφόρμες και στο διαδίκτυο», ανέφερε.

Η Eutelsat καλύπτει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όντας ιδιαίτερα δημοφιλής στους Γερμανούς. Η εταιρεία, με έδρα το Παρίσι, είπε ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση «απαντώντας» σε αίτημα του Βερολίνου και της Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Ομάδας Υπηρεσιών Οπτικοακουστικών Μέσων, οι οποίοι επέμειναν ότι η εκπομπή του RT DE δεν θα πρέπει να μεταδοθεί.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα