ΑΘΗΝΑ
11:07
|
08.06.2026
«Συνεχίζουμε το ταξίδι μας γύρω από τον μεγάλο πλανήτη μας. Σήμερα έχουμε την Ελλάδα, έναν αληθινό τουριστικό παράδεισο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος κοσμοναύτης, Άντον Σκαπλέροφ, διοικητής αυτή την περίοδο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), τράβηξε μια φωτογραφία ενός μέρους της Ελλάδας από ψηλά, την οποία ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η φωτογραφία συνοδεύεται από το σχόλιο: «Συνεχίζουμε το ταξίδι μας γύρω από τον μεγάλο πλανήτη μας. Σήμερα έχουμε την Ελλάδα, έναν αληθινό τουριστικό παράδεισο με θαυμάσιες υποδομές και ποικιλία ευκαιριών για όλων των ειδών τις διακοπές».

Ο Άντον Σκαπλέροφ είναι πρώην σμήναρχος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και βετεράνος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, έχοντας συμμετάσχει σε τέσσερις διαστημικές αποστολές με συνολική παραμονή πάνω από 530 μέρες στο διάστημα, ενώ έχει και πάνω από 14 ώρες διαστημικών περιπάτων.

Αυτή τη φορά έφθασε στον ISS στις 5 Οκτωβρίου, με ένα σκάφος Soyuz MS-19, μαζί με τον σκηνοθέτη Κλιμ Σιπένκο και την ηθοποιό Γιούλια Πέρεσιλντ (που γύρισαν την πρώτη ταινία στον ISS), ενώ στις 6 Νοεμβρίου ανέλαβε τα καθήκοντα του διοικητή του ISS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις και Απολύσεις διοργανώνει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών.
ΣΥΝΑΦΗ

Τραγωδία στη Μεσόγειο: Δέκα νεκροί σε ανατροπή σκάφους με πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Μάλτας

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες-Πολλοί νεκροί και τραυματίες, καταστροφές σε κτίρια και συναγερμός για τσουνάμι (upd)

64 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο

Νέα σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα