ΑΘΗΝΑ
18:34
|
27.04.2024
Εντείνονται τα μέτρα πρόληψης κατά το κορονοϊού, για τις επόμενες μέρες θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και οι φούρνοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο (έφτασαν συνολικά τα 190) υποχρεώνουν το υπουργείο Υγείας να εντείνει τα μέτρα και τις απαγορεύσεις, βάζοντας πρακτικά τη χώρα σε μερική καραντίνα. 

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός delivery και take away, οι βιβλιοθήκες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα αισθητικής.

Πιο αναλυτικά, με τα νεα μέτρα του ΕΟΔΥ κλείνουν:

  • Εμπορικά κέντρα
  • Μπαρ, καφέ και καφετέριες
  • Όλη η εστιάση εκτός από delivery και τα take away
  • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους
  • Κέντρα αισθητικής

Παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και οι φούρνοι, ενώ λαμβάνονται ειδικά μέτρα για υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

“Η εξάπλωση και διασπορά του κορονοϊού συνεχίζεται στην Ευρώπη και στη χώρα μας”, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε, 11 από τα συνολικά νέα κρούσματα (και 9 στην Αττική) είναι ‘ορφανά’. Πέντε άτομα νοσούν σοβαρά και αυτή την ώρα είναι διασωληνωμένοι, ενώ έχουν έλεγχθεί συνολικά 2.700 άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα