ΑΘΗΝΑ
21:22
|
03.10.2024
«Είμαστε κοντά στον στόχο μας πιο κοντά από ποτέ» ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί ένα μεγάλο μέρος του τουρκικού λαού να δεινοπαθεί, όσο περνά ο καιρός ολοένα και περισσότερο από τον πληθωρισμό, τη συνεχή υποτίμηση της τουρκικής λίρας, την δραματική μείωση της αγοραστικής του δύναμης, τους χαμηλούς μισθούς και τις ελλείψεις βασικών προϊόντων, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει να έχει διαφορετική εντύπωση για το πού οδεύει η τουρκική οικονομία.

«Πυξίδα μας είναι η προστιθέμενη αξία παραγωγής. Η Πορεία μας: η επένδυση, η εργασία, η παραγωγή, οι εξαγωγές και η ανάπτυξη. Στόχος μας: Να γίνουμε μια από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες και είμαστε κοντά στον στόχο μας πιο κοντά από ποτέ» είπε σήμερα ο Ερντογάν κατά τα εγκαίνια μίας νέας σήραγγας.

Την ιδιότυπη εντύπωση περί ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας σε σημείο που να μπαίνει στην ιδεατή «λίστα των 10 μεγαλύτερων» οικονομιών του κόσμου επιχείρησε να ενισχύσει με τον δικό του τρόπο και ο υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπατί.

Ο Νεμπατί, προσπαθώντας να υποβαθμίσει την σημασία του συναλλάγματος, αναρωτήθηκε έτσι «τι σχέση έχει με το συνάλλαγμα ο απλός πολίτης» και πόσοι, τελικά, στην Τουρκία έχουν χρέη σε δολάρια ή ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμπαράσταση λιμενεργατών Πειραιά στους Αμερικανούς απεργούς συναδέλφους τους

Να καταδικαστεί ο Νετανιάχου για τα εγκλήματά του, λέει ο Χαβιέρ Μπαρδέμ (video)

Ιράν σε ΗΠΑ: Αν βοηθήσετε το Ισραήλ, θα είστε συνεργός και νόμιμος στόχος

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει ισραηλινούς και ιρανικούς βομβαρδισμούς σε Γάζα και Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα