ΑΘΗΝΑ
21:23
|
04.06.2026
4,2 ρίχτερ στο ήδη σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέος ισχυρός σεισμός  έγινε αισθητός στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά τη 1.00 τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. 

Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν 4,1 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Λίγο αργότερα το Γεωδυναμικό διόρθωσε την μέτρηση στα 4,2 Ρίχτερ,  το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 15,1 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν την επόμενη ώρα τουλάχιστον 5 μετασεισμοί στην ίδια περιοχή, με τον μεγαλύτερο στα 2,4 Ρίχτερ.

Από την πλευρά του το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει τον σεισμό στα 4,1 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης καταγράφηκε ένας ακόμα ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας είχαμε και σεισμό 5,7 Ρίχτερ στην ίδια περίπου περιοχή. 

Πηγή: cretalive

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρυθμίσεις στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης στις 5/6

Ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές στις Βρυξέλλες κατά της αύξησης διδάκτρων

Μέρες Θάλασσας στον Πειραιά ως τις 14 Ιουνίου 2026

Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την πολιτογράφηση αλλοδαπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα