ΑΘΗΝΑ
20:17
|
28.09.2024
Αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Μητσοτάκη διαπιστώνοντας «τις καλές προοπτικές ανάπτυξης της αμοιβαία επωφελούς ελληνορωσικής συνεργασίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έστειλε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε ξένους ηγέτες, μεταξύ αυτών και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ευχετήρια επιστολή του ο Ρώσος ηγέτης επεσήμανε ότι «παρά τις δυσκολίες, που συνδέονται με την πανδημία, το τελευταίο διάστημα κατορθώθηκε να γίνουν όχι λίγα για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».

Στο ευχετήριο μήνυμα του Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ιδιαίτερη σημασία είχε η επιτυχής εκκίνηση υπό την κοινή με εσάς αιγίδα του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας. Είναι συμβολικό ότι πολλές από τις εκδηλώσεις, που έχουν προβλεφθεί στο ευρύτατο πρόγραμμά του, είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την έναρξη του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνος του ελληνικού λαού, στην επιτυχία του οποίου συνεισέφερε και η Ρωσία».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε, επίσης, ότι οι πρόσφατες συνομιλίες των δύο ηγετών στο Σότσι «επιβεβαίωσαν τις καλές προοπτικές ανάπτυξης της αμοιβαία επωφελούς ελληνορωσικής συνεργασίας σε ποικίλους τομείς» και εξέφρασε την ελπίδα για τη συνέχιση της κοινής εργασίας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα