ΑΘΗΝΑ
06:30
|
20.09.2024
Ο άτυχος 36χρονος έκανε το λάθος να τρέξει προς μία στάση λεωφορείου και πυροβολήθηκε εν ψυχρώ!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο θύμα στην ατέλειωτη μαύρη λίστα των κατοχικών δυνάμεων πρόσθεσαν σήμερα το μεσημέρι Ισραηλινοί στρατιώτες με το πρόσχημα πως επιχείρησε να τους επιτεθεί με μαχαίρι.

Η δολοφονία του 36χρονου Αμίρ Ατάφ Ρεγιάν έγινε κοντά σε διασταύρωση στον εβραϊκό εποικισμό Αριέλ της Δυτικής Όχθης. Ο άτυχος νεαρός ξεψύχησε λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Μπειλινσόν στο Πετάχ Τικβά καθώς είχε τραυματιστεί σε ζωτικά σημεία του σώματός του.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες κατέθεσαν (σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Ha’aretz) πως βγήκε από το αυτοκίνητό του και άρχισε να τρέχει προς μία στάση λεωφορείου όπου περίμεναν πολίτες και στρατριώτες. Πριν προλάβει να πλησιάσει τη στάση τον πυροβόλησαν θανάσιμα χωρίς καν να «βγάλει μαχαίρι» και να τους «απειλήσει». Στη συνέχει πάντως  οι κατοχικές δυνάμεις παρουσίασαν ένα «μαχαίρι» για να δικαιολογήσουν το φονικό.

Φίλοι του 36χρονου Παλαιστίνιου αμφισβήτησαν την εκδοχή των κατοχικών αρχών λέγοντας πως ο Ρεγιάν δούλευε χρόνια στο Ισραήλ για να στηρίξει την συζυγό του που είναι έγκυος στον έβδομο μήνα και τα τέσσερα μικρά παιδιά τους. Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε το συμβάν ως εν ψυχρώ εκτέλεση.

Και σοβαρός τραυματισμός Παλαιστίνιου στο χωριό Μπέιτα

Λίγη ώρα αργότερα, Ισραηλινοί στρατιώτες κατέστειλαν βίαια με αληθινά πυρά και δακρυγόνα ακόμη μία διαδήλωση χιλιάδων Παλαιστινίων του χωριού Μπέιτα (βόρεια Δυτική Όχθη) που διαμαρτύρονται για την επέκταση παρακείμενου εβραϊκού εποικισμού σε βάρος της γης τους.

Κατά την επέμβαση των κατοχικών δυνάμεων τραυματίστηκαν αρκετοί διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ένας νεαρός που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε παρακείμενο νοσοκομείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα