ΑΘΗΝΑ
10:30
|
24.09.2024
Θα εργαστεί για την αμερικανική Thiel Capital, αναφέρουν αυστριακά μέσα ενημέρωσης .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς θα εργαστεί για την αμφιλεγόμενη αμερικανική επενδυτική εταιρεία Thiel Capital όπου θα υπηρετεί ως στρατηγικός αναλυτής από το επόμενο έτος, ανέφεραν αυστριακά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια ιδρύθηκε από τον γερμανικής καταγωγής Πίτερ Τιλ, έναν δισεκατομμυριούχο επενδυτή που γνωρίζει τον Κουρτς εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Τιλ συμμετείχε στο παρελθόν στην ίδρυση της PayPal, μιας εταιρείας που προσφέρει υπηρεσίες πληρωμών στο διαδίκτυο.

Ο Αμερικανο-Γερμανός δισεκατομμυριούχος είναι πολιτικά κοντά στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα υπηρέτησε ως σύμβουλος του, όταν ο Τραμπ ήταν στην εξουσία.

Ο Κουρτς παραιτήθηκε από καγκελάριος της Αυστρίας στις αρχές Οκτωβρίου εν μέσω ισχυρισμών για διαφθορά και αποχώρησε από την πολιτική νωρίτερα αυτό το μήνα, όπως και από την προεδρία του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, για να επικεντρωθεί στην οικογένειά του, όπως ανέφερε.

Ο 35χρονος πολιτικός είναι ένας από τους 10 ύποπτους για διαφθορά και δωροδοκία σε μια υπόθεση στην οποία οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιήθηκαν δημόσια κονδύλια για να χειραγωγήσουν κρυφά τις δημοσκοπήσεις και να τον βοηθήσουν να γίνει αρχηγός κόμματος και στη συνέχεια καγκελάριος στο 2017. Ο ίδιος αρνείται κάθε αδικοπραγία.

Παρά τη νέα του δουλειά στο Σαν Φρανσίσκο, ο Κουρτς αναμένεται να μετακινείται μεταξύ της Ευρώπης, όπου θα παραμείνει η οικογένειά του, και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου εδρεύει η Thiel Capital.

Πηγή: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ: Σήμερα το debate των έξι υποψηφίων

Λίβανος: Φόβοι για περιφερειακή σύγκρουση στον απόηχο της μεγάλης ισραηλινής επίθεσης

Πάλι έρμαιο του Ματέο Ρέντσι η ιταλική Κεντροαριστερά;

Λίβανος: 500 νεκροί, 1.645 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις- Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (UPD)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα