ΑΘΗΝΑ
12:41
|
27.04.2024

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), ανέφερε χθες ότι από τις συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων του συριακού στρατού και τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) τουλάχιστον 50 […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), ανέφερε χθες ότι από τις συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων του συριακού στρατού και τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.  Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα,  στο κέντρο της συριακής ερήμου, στην επαρχία Χομς (κεντρική Συρία).  Από τις μάχες και τις αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας, που πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, έχασαν την ζωή τους 20 μαχητές, του Συριακού στρατού και 31 τζιχαντιστές, σύμφωνα το Παρατηρητήριο.

«Οι μάχες ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης με μια τζιχαντιστική επίθεση σε θέσεις του καθεστώτος» κοντά στην τοποθεσία Σούκνα, στην συριακή έρημο, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τον διευθυντή του OSDH, ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Έπειτα από  την συντριβή του στη Συρία τον Μάρτιο του 2019, το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει τακτικά θανατηφόρες επιθέσεις, ειδικά στην αχανή έρημο που εκτείνεται από την κεντρική επαρχία Χομς έως εκείνης της Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά).

Στα μέσα Μαΐου, το OSDH ανέφερε πως το Ισλαμικό Κράτος, εκτέλεσε 11 άτομα σε δύο ημέρες, κυρίως μαχητές του καθεστώτος, σε έναν δρόμο στο μέσο της ερήμου στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι τζιχαντιστικές επιθέσεις στη Συρία στοχεύουν τόσο τον συριακό στρατό όσο και τους συμμάχους του, καθώς και τις κουρδικές δυνάμεις, που υποστηρίζονταν από την Ουάσινγκτον στον πόλεμο της ενάντια στο ΙΚ.

Μετά την ανακήρυξη του «χαλιφάτου» του το 2014 σε εδάφη που κατέλαβε στη Συρία και το Ιράκ, η τζιχαντιστική οργάνωση υπέστη σειρά από ήττες στις δύο χώρες προτού ξεριζωθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα