ΑΘΗΝΑ
12:57
|
21.09.2024
Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, οδηγώντας σε νέα μείωση της ανεργίας, αν και δεν επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, οδηγώντας σε νέα μείωση της ανεργίας, αν και δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε μια ένδειξη ότι αφενός η πρόσφατη έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού λόγω της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον και αφετέρου η συνέχιση του ρεύματος της Μεγάλης Παραίτησης αρχίζουν να επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα. 

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 199.000 θέσεις εργασίας στο κλείσιμο του έτους, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 400.000 σε δημοσκόπηση του Reuters. 

Ο δείκτης ανεργίας στο μεταξύ, κατρακύλησε σε νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας στο 3,9% από 4,2% τον προηγούμενο μήνα, με τους αναλυτές να περιμένουν μικρότερη πτώση στο 4,1%. 

Τα κυβερνητικά στοιχεία για τον Νοέμβριο αναθεωρήθηκαν ανοδικά δείχνοντας 249.000 θέσεις εργασίας από 210.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.  

Στο μεταξύ, οι μισθοί συνέχισαν σε ανοδική τροχιά διευρύνοντας τα ισχυρά κέρδη των προηγούμενων μηνών. Η μέση ωριαία αµοιβή αυξήθηκε κατά 19 cents ή 0,6% στα 30,31 δολάρια. Συνολικά για το 2021 οι μισθοί σημείωσαν άνοδο 4,7% σε μία από τις ταχύτερες αυξήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Ωστόσο, ακόμα και αυτή η αύξηση δεν κατάφερε να καλύψει το ράλι του πληθωρισμού. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 6,8% τον Νοέμβριο. 

Πηγές: Axios, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Ανακαλύφθηκε ταφικό μνημείο από την μέση Νεολιθική περίοδο

Ιαπωνία: Δεκάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών

Εβδομαδιαία άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου

Σρι Λάνκα: Πρώτες εκλογές μετά την απομάκρυνση Προέδρου το 2022

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα