ΑΘΗΝΑ
12:59
|
30.04.2024
Όλοι οι φαντάροι καλούνται να επιστρέψουν τα εσώρουχά τους μετά το τέλος της θητείας για να τα παραλάβουν οι νεοσύλλεκτοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με εντολή της αρμόδιας υπηρεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Νορβηγίας οι κληρωτοί φαντάροι, άνδρες και γυναίκες, καλούνται να επιστρέψουν τα εσώρουχα, σουτιέν και τις κάλτσες μετά το τέλος της θητείας του προκειμένου να παραδοθούν στους νεοσύλλεκτους.

Ο νορβηγικός στρατός ανακοίνωσε προ δύο ημερών ότι αντιμετωπίζει σημαντικό έλλειμμα προμηθειών, εν μέρει λόγω της πανδημίας. Ειδικότερα, ο Οργανισμός Εφοδιασμού Άμυνας της Νορβηγίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «λόγω μιας δύσκολης κατάστασης στα αποθέματα, αυτή η κίνηση είναι απαραίτητη καθώς παρέχει στις Ένοπλες Δυνάμεις μεγαλύτερους όγκους ρούχων για νέους στρατιώτες που ξεκινούν την θητεία τους».

Ο Χανς Μέισινγκσετ, εκπρόσωπος Τύπου της εν λόγω υπηρεσίας, υποστήριξε ότι με «σωστούς ελέγχους και καθαρισμό, η επαναχρησιμοποίηση των ενδυμάτων θεωρείται επαρκής και ορθή πρακτική». Σύμφωνα με τον Νορβηγό η πανδημία ήταν μία από τις πολλές αιτίες για τη λήψη αυτής της απόφασης. Όπως τόνισε είναι επίσης θέμα οικονομικό, συμβολαίων με υπέρεγολάβους κ.ά.

Μέχρι πρόσφατα, οι περίπου 8.000 νέοι και νέες που κάθε χρόνο κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία επέστρεφαν τα εξωτερικά ρούχα τους, αλλά τους επιτρεπόταν να φύγουν από τους στρατώνες με τα εσώρουχα και τις κάλτσες που τους είχαν χορηγηθεί.

Η στρατιωτική θητεία στη Νορβηγία είναι υποχρεωτική για άνδρες και γυναίκες και διαρκεί από 12 έως 19 μήνες.

Το νορβηγικό περιοδικό για θέματα άμυνας, Forsvarets Forum, υπενθύμισε σε δημοσίευμά του ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αντιμετωπίζουν τέτοιες ελλείψεις, με έναν εκπρόσωπο του συνδικάτου να λέει ότι «είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα» εδώ και χρόνια. Τον Ιούνιο του 2020, διαπιστώθηκε ότι έλειπε το ένα τρίτο του ρουχισμού και του εξοπλισμού των στρατιωτών.

Πηγή: AP News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Χανιά: Εργατικό ατύχημα στην αποκομιδή απορριμμάτων

Λονδίνο: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με σπαθί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα