ΑΘΗΝΑ
17:59
|
28.04.2024
Ο δήμαρχος του Ερζερούμ δεν έδειξε να αστειεύεται όταν κάλεσε τους πολίτες να δώσουν τα χρυσά τους κοσμήματα στο κράτος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δήμαρχος της Ερζερούμ, Μεχμέτ Σεκμέν, από το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ, έριξε στο τραπέζι μία ακόμη «ευφάνταστη» πρόταση για την ενίσχυση της παραπαίουσας τουρκικής οικονομίας. Πρότεινε στους συμπολίτες του να παραδώσουν τα χρυσά κοσμήματά τους σε μία «θυρίδα του κράτους» με αντάλλαγμα ομόλογο και όποτε τα χρειάζεται να τα… «δανείζεται» για έναν γάμο ή μία κοινωνική περίσταση και στη συνέχεια να τα επιστρέφει.

«Ο κάθε πολίτης να φέρει τα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια, το κάθε κόσμημά του στο κράτος, να ζυγιστούν, να τους δοθεί ένα ομόλογο και όλα αυτά να μπουν σε χρηματοκιβώτιο υπό τον έλεγχο του κράτους. Όποιος επιθυμεί, την ημέρα μιας εκδήλωσης, ενός γάμου, θα πηγαίνει να πάρει το κόσμημα, θα το φοράει και μετά θα το επιστρέφει στο κράτος» πρότεινε προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις (οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν αρνητικές).

Σε μία άτυπη κόντρα για την πιο ευφάνταστη πρόταση ενίσχυσης της τουρκικής οικονομίας συμμετείχε και ο πρόεδρος του κόμματος της «Μεγάλης Ενότητας», Μουσταφά Ντεστιτζί, που δήλωσε ότι ο ίδιος δεν αγοράζει κρέας» ούτε δίνει «100 λίρες» αλλά όποτε θέλει να φάει, σφάζει ένα πρόβατο, ή έστω δίνει εντολή να του σφάξουν έναν για χάρη του. Παραδέχθηκε βέβαια ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα, ωστόσο έριξε την ιδέα στο τραπέζι, πιστεύοντας ενδεχομένως πως δεν έχει να χάσει κάτι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα