ΑΘΗΝΑ
14:12
|
28.09.2024
Αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο της απέλασης, ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, η Αυστραλία ανακάλεσε τη βίζα του σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς που βρίσκεται στη χώρα προκειμένου να συμμετέχει στο Australian Open που ξεκινά τη Δευτέρα.

Η σημερινή απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ σημαίνει ότι ο Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο της απέλασης, ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ζητώντας να παραμείνει στη χώρα.

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου… να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης και με βάση το δημόσιο συμφέρον» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός.

Η ακύρωση της βίζας, σημαίνει επίσης ότι ο Σέρβος τενίστας πιθανότατα αντιμετωπίζει τριετή απαγόρευση απόκτησης νέας αυστραλιανής βίζας και εισόδου στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η βίζα του Τζόκοβιτς ανακλήθηκε για πρώτη φορά λίγο μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη, στις 6 Ιανουαρίου, αφού αξιωματούχοι της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης δήλωσαν ότι «απέτυχε να παράσχει τα κατάλληλα στοιχεία» ώστε να λάβει εξαίρεση από τον εμβολιασμό.

Κρατήθηκε για ώρες στον έλεγχο μετανάστευσης του αεροδρομίου και μετά πέρασε μέρες σε ξενοδοχείο φιλοξενίας μεταναστών. Μέρες αργότερα η βίζα του αποκαταστάθηκε από έναν δικαστή, ο οποίος διέταξε την αποφυλάκισή του, αποφασίζοντας ότι οι συνοριοφύλακες αγνόησαν τη σωστή διαδικασία όταν έφτασε.

Αλλά το βράδυ της Παρασκευής στη Μελβούρνη, ο υπουργός μετανάστευσης, ακύρωσε ξανά τη βίζα του Τζόκοβιτς, καθώς το μεταναστευτικό δίκαιο της χώρας του δίνει τη δυνατότητα να απελάσει οποιονδήποτε θεωρεί πιθανό κίνδυνο για «την υγεία, την ασφάλεια ή την καλή τάξη της αυστραλιανής κοινότητας».

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αττική: Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Δημήτριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα