ΑΘΗΝΑ
12:59
|
08.06.2026
Θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, Θεόφιλο Γ'.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, κατόπιν πρόσκλησης του Ισραηλινού ομολόγου του, Μπέννυ Γκαντζ πραγματοποιεί αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος πριν συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ’ και θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, όπου βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος.

Σε ρεπορτάζ μερίδας του ισραηλινού Τύπου επισημαίνεται πως οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ θα κάνουν κοινή δήλωση στους δημοσιογράφους δίχως να δεχθούν ερωτήσεις και στη συνέχεια  θα συναντηθούν «κεκλεισμένων των θυρών».

Ρεπορτάζ ισραηλινών ΜΜΕ θυμίζουν επίσης πως ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας είχε συναντήσει τους ομολόγους του από την Ελλάδα και την Κύπρο τον Νοέμβριο του 2020 στη Λευκωσία ενώ τον Απρίλιο του 2021 ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε υπογράψει τη συμφωνία  με την ισραηλινή πολεμική βιομηχανία Elbit Systems για το Διεθνές Κέντρο Πτήσεων της Καλαμάτας.

Defense Minister Benny Gantz, left, Cyprus Defense Minister Charalambos Petrides, center, and Greek Defense Minister Nikolaos Panagiotopoulos, right, ahead of a meeting in the Cypriot capital Nicosia, Nov. 12, 2020. (AP Photo/Petros Karadjias)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης

Εκλογές στο Κόσοβο: Πρώτος ο Κούρτι, αλλά το πολιτικό αδιέξοδο παραμένει

Τη νίκη του στις εκλογές της Αρμενίας ανακήρυξε ο Πασινιάν-«Ικανοποιημένες» οι Βρυξέλλες  

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα