ΑΘΗΝΑ
17:26
|
20.06.2026
Οι σχέσεις των δύο χωρών παρέμεναν τεταμένες, μετά τη φονική επιδρομή Ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Mavi Marmara στα ανοικτά της Γάζας το 2010.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ και της Τουρκίας είχαν χθες Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία, για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον Γιαΐρ Λαπίντ προκειμένου να ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας του μετά την διάγνωσή του με Covid-19.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό στις 10 Ιανουαρίου και βγήκε από την υποχρεωτική καραντίνα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Γεντιότ Αχρονότ, οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Λαπίντ-Τσαβούσογλου εκλαμβάνεται ως το πιο πρόσφατο σημάδι αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες ήταν τεταμένες μετά τη φονική επιδρομή Ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Mavi Marmara στα ανοικτά της Γάζας το 2010.

Την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, είναι πιθανό να επισκεφθεί την Τουρκία σύντομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ιράν σφραγίζει ξανά τα Στενά του Ορμούζ μετά τις προκλητικές παραβιάσεις στον Λίβανο

Λίβανος: Επτά ακόμα νεκροί από ισραηλινά πυρά-Στον αέρα οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στην Ελβετία

Οργή στην Πολωνία: Ξηλώνουν το παράσημο του Ζελένσκι λόγω των σφαγών του UPA

Στις 23-25 Ιουνίου ο νέος γύρος συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα